Savjet ministara bez saglasnosti o gasovodima

Datum:

Share post:

Savjet ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici nije postiglo konsenzus u vezi sa sporazumima koji se odnose na gasovode.
 

Pred ministrima je bio Prednacrt sporazuma između BIH i Republike Hrvatske za izgradnju gasovoda "Južna interkonekcija BiH i Republike Hrvatske" na pravcu Zagvozd-Posušje-Novi Travnik sa odvajanjem za Mostar kao i Prednacrt sporazuma između BiH i Republike Srbije o izgradnji gasovoda "Nova istočna intekonekcija BiH i Republike Srbije" na pravcu Bijeljina-Banjaluka-Prijedor-Novi Grad.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da će se generalni sekretarijat Savjeta ministara BiH u najkraćem roku izvjestiti o daljem toku i potrebnim koracima u vezi sa ovim.

Inače, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH nedavno je govorio o tome kako Sarajevo blokira novi gasovod ispod Drine te najavio da će Republika Srpska insistirati u državnim institucijama da ovaj projekat bude realizovan.

"Neopravdano je da to blokiraju sarajevske institucije. Ako oni nastave blokirati ondaćemo i mi blokirati ostale projekte koji su važni za BiH", rekao je nedavno Dodik.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...