Savjet ministara bez saglasnosti o gasovodima

Datum:

Share post:

Savjet ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici nije postiglo konsenzus u vezi sa sporazumima koji se odnose na gasovode.
 

Pred ministrima je bio Prednacrt sporazuma između BIH i Republike Hrvatske za izgradnju gasovoda "Južna interkonekcija BiH i Republike Hrvatske" na pravcu Zagvozd-Posušje-Novi Travnik sa odvajanjem za Mostar kao i Prednacrt sporazuma između BiH i Republike Srbije o izgradnji gasovoda "Nova istočna intekonekcija BiH i Republike Srbije" na pravcu Bijeljina-Banjaluka-Prijedor-Novi Grad.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da će se generalni sekretarijat Savjeta ministara BiH u najkraćem roku izvjestiti o daljem toku i potrebnim koracima u vezi sa ovim.

Inače, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH nedavno je govorio o tome kako Sarajevo blokira novi gasovod ispod Drine te najavio da će Republika Srpska insistirati u državnim institucijama da ovaj projekat bude realizovan.

"Neopravdano je da to blokiraju sarajevske institucije. Ako oni nastave blokirati ondaćemo i mi blokirati ostale projekte koji su važni za BiH", rekao je nedavno Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...