PRIVATNI univerzitet "Megatrend" PRODAT za 56 miliona evra njemačkom konzorcijumu fondova

Datum:

Share post:

Privatni univerzitet "Megatrend" u Beogradu prodat je za 56,1 milion evra njemačkom konzorcijumu fondova i to poslije 30 godina postojanja, rekao je dosadašnji vlasnik ovog univerziteta Mića Jovanović.
 

On je na konferenciji za novinare saopštio da je potpisan ugovor o potpunom prenosu vlasništva univerziteta na Dejana Đorđevića, koji je na čelu konzorcijuma njemačkih fondova.

Jovanović je rekao da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan juče i da to smatra još jednom njemačkom investicijom u Srbiju, prenijeli su beogradski mediji.

On je dodao da novi vlasnik ima obavezu da u periodu od pet godina sukcesivno u razvoj univerziteta uloži još 150 miliona evra.

"Odlazim sa fakulteta i biću tu samo u svojstvu savetnika", rekao je Jovanović.

TESTNA REKLAMA

On je kao razlog za prodaju univerziteta naveo medijski linč i kampanju, a epilog je to što je, poslije hajke koja traje već pet godina, upis studenata opao za 400 odsto.

Jovanović je istakao da nije kriminalac, niti oligarh, te da je "Megatrend" oličenje kvalitetnog obrazovanog sa profesorskim trustom mozgova.

"Nijedna diploma nije ovde kupljena", tvrdi Jovanović. On je demantovao sve navode o tome da su doktorat ili osnovne studije ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sporni.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...

SERVISNE INFORMACIJE za 9. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...