Prije godinu dana LIKVIDIRAN najtraženiji SERIJSKI UBICA Edin Gačić

Datum:

Share post:

Prije tačno godinu, u poslijepodnevnim satima završena je potraga policije za serijskim ubicom Edinom Gačićem. U razmjeni vatre sarajevski specijalci ubili su Gačića na širem lokalitetu naselja Lepenica. Tada je kod Gačića pronađen službeni pištolj ubijenog policajca FUP-a Mahira Begića.

Sudbina je htjela da su specijalci MUP-a KS likvidirali ubicu skoro u isto vrijeme kad je sahranjen Begić, kojeg je ubio Gačić. Bila je ovo jedna od najvećih policijskih potraga nakon rata. Pretraživao se svaki pedalj terena u nekoliko pravaca od Konjica prema Sarajevu te u srednjoj Bosni.

Za Gačićem su osam dana tragale sve policijske agencije. Na terenu je bilo skoro 1.200 policajaca. Krvavi pohod krenuo je 4. februara u Konjicu, gdje je Gačić ubio Sauda Sultanića. Pucao je u njega iz automatske puške i izbo ga nožem. Nakon toga se dao u bijeg.

Četiri dana kasnije, Gačić je brutalno ubio pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića dok je bio na straži na poligonu za vježbanje FUP-a u Suhodolu kod Tarčina.

Gačić se potom krio po šumama i vikendicama,
a u potragu za njim uključene su sve agencije
i svi raspoloživi resursi.

 

U šumi Barice, između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka, Gačić je, nakon što ga je okružilo 45 specijalaca, prvo zabio nož u zemlju, a zatim potegao službeni pištolj ubijenog policajca Begića te ispucao čitav šaržer, nakon čega je otvorio rafalnu paljbu iz šmajsera.

TESTNA REKLAMA

Odmah mu je uzvraćeno, a u razmjeni vatre Gačić je ubijen, dok je jedan pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo lakše ranjen.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: avaz.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Trivička i Šarović žive u virtuelnom svijetu

Reagovanje SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina izražava ozbiljnu zabrinutost da su i Mirko Šarović i...

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Turskoj

Bokserska nada Dunja Vukšić iz BK "Radnik" Bijeljina predstavljaće Bijeljinu i Republiku Srpsku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u...

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...