Pri kraju rehabilitacija puta Pale – Jahorina, vrijedna 5,1 milion KM (foto)

Datum:

Share post:

Olimpijska Jahorina dobija novi izgled. Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić posjetio je mjesto izvođenja radova na regionalnom putu prema Jahorini, u dijelu Triangla-Pale. Vrijednost rehabilitacije ovog puta u dužini od 11 kilometara je 5,1 milion maraka.

– Rekli smo da će biti završeno u skladu sa rokovima. Ovo daje novi izgled i način prilaska samoj planini. Sve investicije koje smo radili u prethodnom periodu na Jahorini sa ovakvim prilaznim putem i svime što treba da završimo, daće sasvim novi izgled – izjavio je Ćorić nakon posjete lokaciji radova.

Ćorić je naveo da se radi na rehabilitaciji tog puta ukupne dužine 11 kilometara i dodao da će, osim nove kolovozne trake, biti povećana i bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Prema njegovim riječima, na toj dionici ostaje da se završi dio koji je odnijelo klizište, a završena je projektna dokumentacija koja je na revidiranju i očekuje se da naredni mjesec krenu radovi.

TESTNA REKLAMA

Ćorić je rekao da je sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugović razgovarao da se urade lokalne saobraćajnice na planini i da se dočeka zimska sezona sa novim izgledom, što bi bio veliki uspjeh, imajući u vidu sve već završene radovi na infrastrukturi na tom području.

– Jahorina bilježi sve rekorde tokom ljetne i zimske turističke sezone i postaje atraktivna destinacija. Na nama je samo da neke osnovne stvari sredimo da ne bi pokvarile doživljaj onih koji dolaze – poručio je Ćorić.

Sa Ćorićem lokaciju radova na regionalnom putu prema Jahorini posjetili su i direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić, načelnik Jugović, predsjednik paljanske Skupštine opštine Damjan Škipina i direktor preduzeća „Bijeljina-put“ Nemanja Đaković.

Novi prilaz planini daće novi izgled Jahorini koja nakon zimske bilježi i rekordnu ljetnu sezonu. Uz mnoštvo novih sadržaja bilježi se odlična posjeta i odlični prihodi i za 30 dana, kažu u Olimpijskom centru, već je premašena cijela prošlogodišnja ljetna sezona.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...