Podignuta optužnica protiv oca koji je ubio petomjesečnog sina

Datum:

Share post:

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je podiglo optužnicu protiv Zorana Miloševića (28), iz Zagona kod Bratunca, zbog postojanja osnova sumnje da je 24. marta ove godine, u jutarnjim časovima, iz krevetca u porodičnoj kući u kojoj je živio sa nevjenčanom suprugom Jelenom Manjkalović i petomjesečnim sinom Miljanom Manjkalovićem uzeo svog petomjesečnog sina i bacio ga na krevet na kojem je ležala njegova supruga a nakon toga ga udarao tupotvrdim mehaničkim oruđem i šakama po tjemenu glave, te ga onda bacio na pod od sobe i pritom je malom Miljanu nanio više teških povreda lobanje i moždanog tkiva glave zbog čega je petomjesečni dječak 03. aprila ove godine i umro u UKC Tuzla i ako su ljekari ove ustanove tih nekoliko dana, koliko je Miljan bio kod njih, pokušali sve da bi ga spasli.  

Prema optužnici OJT Bijeljina svim ovim radnjama je Zoran Milošević lišio života petomjesečnog Miljana M., čime je
izvršio krivično djelo – teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 7. Krivičnog zakonika Republike Srpske. OJT Bijeljina traži i da se osumnjičenom produži pritvor do okončanja prvostepenog postupka.

 

Prema izjavi osumnjičenog i njegovom priznanju, datom u prisustvu branioca, on kaže da je pokojni Miljan tog jutra
počeo da plače i da je on tražio od supruge Jelene da ga nahrani a što je ona izbjegavala, da bi on iznerviran bacio dijete na krevet kod Jelene i dva puta ga udario šakom po glavi.

Miljanova majka Jelena tvrdi da se dijete nalazilo u kuhinji kada je počelo da plače i da je Zoran u jednom trenutku uzeo dijete a ona je pomislila da hoće da ga smiri, međutim on je dijete bacio na krevet na kome su oni prethodno spavali, ona mu je rekla da to ne radi a on je onda uzeo dijete sa kreveta i bacio ga na pod, te počeo da tuče i Jelenu tražeći da popije
tablete za smirenje.

TESTNA REKLAMA

Miladin Milošević, staralac optuženog tvrdi da ništa nije znao dok oko osam časova tog dana Zoran i Jelena sa bebom nisu kod njega došli na kafu. Tada je vidio da je beba otekla i odmah im je rekao da se spreme i bebu vode u Dom zdravlja Bratunac, gdje su mu rekli da postoji sumnja da je beba žrtva nasilja u porodici. Poznato mu je da je beba nakon toga odvezena u Bolnicu Zvornik, da je bebi tu stavljen gips i da je ponovo vraćena u Bratunac. Kada je bebi pozlilo ponovo je odvezena u Bratunac, nakon toga u Zvornik i na kraju u UKC Tuzla.

Iz nalaza i mišljenja JZU Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac proizilazi da je Zoran Milošević osoba ispodprosječnih intelektualnih sposobnosti, koja je u području lake duševne zaostalosti sa jednostavnom strukturom ličnosti, a da se u vrijeme izvršenja krivičnog djela nalazio u stanju povišene emocionalne napetosti, pri čemu mu je sposobnost da shvati značaj djela i njegove posledice bila bitno smanjena. Zoran Milošević je sposoban da se pojavi pred Sudom i iznese svoju odbranu, a da laka duševna zaostalost ne predstavlja duševnu bolest.

Iz zapisnika o obdukciji Miljana Manjkalovića vidljivo je da je smrt nasilna i nastupila je usljed znatnog oštećenja po život važnih centara u mozgu, a što je posledica povređivanja lijevog tjemena glave, a ovo povređivanje je nastupilo snažno zamahnutim tupo tvrdim mahaničkim oruđem, a i sudaranjem dijela zamahnute glave sa čvrstom preprekom ili podlogom.

Ovo je najveći dio saznanja o Optužnici OJT Bijeljina i sa čime ona raspolaže, šta će o svemu ovome reći Sud saznaćemo
vrlo brzo!?

Izvor: infomediabalkan.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...