PATRIJARH PORFIRIJE U BIJELJINI: Zastava je vidljivi znak našeg jedinstva

Datum:

Share post:

Poglavar Srpske pravoslavne crkve partijarh Porfirije, rekao je na centralnoj svečanosti povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Bijeljini, da je zastava u načelu simbol jedinstva i znak suštinskog i dubinskog indentiteta jednog naroda.

– Naša zastava je vidljivi znak našeg jedinstva i upućuju na to ko smo i šta smo kao jedan narod i kojim putem smo se zaputili i treba da idemo – poručio je Porfirije.

Patrijarh Porfirije je rekao, da je srpsko jedinstvo duhovno, nije u brojakama i matematici, nije zasnovano na krvi i tlu i nije u kvantitetu već u kvalitetu.

 Naveo je da značenje naše zastave i svih naših prethodnih zastava ima svoj korjen u Konstatinovoj hrisolikoj zastavi pobjede i slobode.

TESTNA REKLAMA

– Zato treba da bude jasan znak da je naš kulturni i duhovni identitet izgrađen i utvrđen na istom onom na kojem je građena i Konstantinova zastava – to je identitet koji se zove crkva Hristova i taj identitet ima svoje temelje u pravoslavnoj vjeri – dodao je patrijarh.

Dešavanja u Bijeljini

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DVOROVI: Učenici generacije kumovali na školskoj slavi! (foto)

JU OŠ "Dvorovi" u Dvorovima proslavila je školsku slavu Svetog Savu. Prigodnom programom prisjetili su se lika i djela...

SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima...

Đurđević Kum slave Muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac“ u Bijeljini

Danas (27. januar) se obilježava Savindan, u pravoslavnom narodu poznatiji kao Sveti Sava, a isti se obelježava u...

NEŠIĆ: POKUŠAJ SDA DA BOŠNJAKE DRŽI U MRŽNJI I PROŠLOSTI

Saopštenje za javnost Nenada Nešića predsjednika DNS RS i ministra Bezbjednosti BiH prenosimo u cijelosti: Nemam nikakvu namjeru da...