PANTELIJA MITROVIĆ: ''Semberija Transport'' posluje pozitivno i stoji na usluzi Sembercima

Datum:

Share post:

Iako je bila jedna od teških poslovnih godina, „Semberija Transport“ poslovaće pozitivno u 2019. godini, a i dalje stoji vjerno na usluzi Sembercima u oblasti prevoza putnika, školaraca, auto školom i turističkom agencijom.

„Od 2009. godine, od kako sam zvanično direktor firme, ova godina je je bila najteža za poslovanje, zbog raznih okolnosti kao što su rast cijena nafte i plata radnika, konkurencija, sve manji broj putnika. Generalno, stvarno najteža godina, ali ćemo i u tim okolnostima poslovati pozitivno, pa se nadam da će sljedeća godina biti bolja“, izjavio je Pantelija Mitrović, direktor „Semberija Transporta“, firme koja zapošljava 90 radnika, što Mitrović posebno naglašava.

Osnovna djelatnost
Osnovna djelatnost Semberija Transport je prevoz putnika u domaćem i međunarodnom saobraćaju. Osim standardnih domaćih linija u zemlji i bližem okruženju i dalje imaju svakodnevne autobuske linije za Maribor, Beč i Grac, te jednom sedmično za Berlin. U ljetnjoj sezoni već 20 godina postoji sezonska linija za Crnu Goru. Planovi za iduću godinu su otvaranje novih međunarodnih linija i to je u fokusu, jer se pokazalo da su te linije najekonomičnije. Tu je i vanlinijski prevoz, turističke ture i školske ekskurzije, a posao oko toga obavlja Turistička agencija. Auto škola, takođe, djeluje u oblasti zbog koje postoji, a to je obuka novih vozača za sve kategorije.

Dobitnik priznanja najuspješnijeg preduzeća u oblasti saobraćaja
Kompanija raspolaže sa 30 autobusa koji zadovoljavaju stroge sigurnosne evropske tehničko-eksploatacione standarde. Autobusi su najpoznatijih svjetskih proizvođača (Mercedes, Man, Neoplan, Setra,…).

TESTNA REKLAMA

„Semberija Transport“ ima sertifikat ISO 9001-2008 i dobitnik je priznanja Privredne komore Republike Srpske za najuspješnije preduzeće u oblasti saobraćaja te i brojnih priznanja i zahvalnica mnogih privrednih kolektiva i organizacija.
Mitrović kaže da i dalje veliki problem za preduzeća koja se bave prevozom putnika predstavljaju oni koji ovaj posao rade na crno.

„Ovaj problem prisutan je godinama i kao da niko ne želi da se tome stane u kraj. Najveći problem su oni koji se bave kombi prevozom putnika iz Semberije u inostranstvo, po principu od vrata do adrese u nekoj državi. Mi svakako takvu vrstu prevoza ne možemo nuditi, jer kod nas putnici putuju autobusima, ali nije korektno da se u državi dozvoljava prevoz na crno“, kaže Mitrović.

Autobuska stanica
Na pitanje šta se dešava sa projektom izgradnje nove Autobuske stanice, na koju će, kako najavljuju iz Gradske uprave Bijeljina, biti preseljena sadašnja Autobuska koja se nalazi na zemljištu „Semberija transporta“, Mitrović kaže da zvanično ništa ne zna o tome i da očekuje razgovore na tu temu sa rukovodstvom Grada Bijeljine.

„To je ozbiljan projekat i tako mu treba i pristupati. Plašim se da ne dođe do nekog sudskog spora, ali mi smo spremni na razgovore. Očekujemo poziv iz Gradske uprave, da sjednemo i započnemo razgovore“, kaže Pantelija Mitrović.

Turistička agencija
Pantelija Mitrović kaže da je zadovoljan rezultatima koje postiže Turistička agencija koja posluje u okviru „Semberija Transporta“.

„Nakon perioda stagnacije i nezainteresovanosti građana za turistička putovanja, prošla i ova godina pokazale su se fantastično. Vozili smo u Istanbul, Beč, Budimpeštu, Temišvar, Ljubljanu, Zagreb, sa tendencijom rasta“, ističe Mitrović.
Prema njegovim riječima, već je počelo interesovanje Semberaca i za sljedeću ljetnju sezonu, a već ima onih koji su dogovorili svoje angažmane koji, kada se uzmu u ovom periodu, budu znatno povoljniji u odnosu na one koji se uzimaju u proljeće ili punom jeku turističke sezone sezone. Bijeljinci su dosta zainteresovani za izlete u evropske gradove, koje organizuje agencija „Semberija-Transport“ i to po veoma simboličnim cijenama. Svi zainteresovani za turističke aranžmane više informacija mogu da dobiju u prostorijama Agencije koja se nalazi u kompleksu Autobuske stanice. Velika povoljnost za sve zainteresovane su putovanja koja mogu da se plate i na rate. „Semberija Transport“ preko sektora turizma, decenijama unazad uspješno organizuje đačke ekskurzije u zemlji i inostranstvu, izlete, grupna putovanja i obilazak određenih domaćih i inostranih destinacija, svetinja…

Auto škola
Auto škola postoji već sedam godina i oko 1.200 kandidata je prošlo kroz ovu školu za vozače.

„Na osnovu uvida nadležnih inspekcija, čime se možemo pohvaliti, Auto škola ,,Semberija Transport“ je jedna od četiri, a u Bijeljini ima 22 auto škole, koja radi besprijekorno“, kaže Mitrović i dodaje da ovaj segment kompanije ide uzlaznom putanjom i bez ikakvih problema.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini. BIJELJINA HANDBALL CUP 2022 će biti održan 19,...

NAŠA REPUBLIKA SRPSKA na današnji dan DOBILA IME

Narodna skupština Srpske Republike BiH usvojila je u Banjaluci 12. avgusta 1992. godine Deklaraciju o državnom i političkom...

RiTE „Ugljevik“ i „Elektro – Bijeljina“ u plusu – Za pola godine ostvarena VIŠEMILIONSKA DOBIT

Zavisna preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), osim Elektrokrajine, završila su prvu polovinu ove godine u plusu te...

SAVO MILOŠEVIĆ novi trener Partizana

Legendarni srpski fudbaler Savo Milošević vratio se na klupu Partizana, objavili su mediji u Srbiji. Nakon eliminacije u kvalifikacijama...