OTVORENO PISMO RADNIKA GRADSKE UPRAVE GRADA BIJELJINA

Datum:

Share post:

Na mejl adresu portala Dešavanja u Bijeljini, stigao je tekst sljedeće sadržine koji prenosimo u cjelosti, bez ikakvih izmjena.

OTVORENO PISMO RADNIKA GRADSKE UPRAVE GRADA BIJELJINA

Mi, grupa radnika Gradske uprave Grada Bijeljina nažalost vidimo ovo kao jedinu mogućnost da se obratimo i da ukažemo na stanje u našoj Gradskoj upravi Grada Bijeljina.

Svjedoci smo da se u Gradsku upravu Grada Bijeljina svakodnevno zapošljavaju lica koja su u rodbinskim vezama, komšije, kandidati koji su bili izbornim listama kao i druga lica koja čine glasačku mašineriju.

Nemamo ništa protiv zapošljavanja, ali smatramo da je pogrešno i da nema mjesta da se u Gradsku upravu Grada Bijeljina prekomjerno i nepotrebno zapošljavaju lica koja bi mogla da ugroze isplatu naših plata, a posebno iz razloga ako se ova zapoljšavanja vrše na nezakonit način. Pored toga sa velikim brojem lica su zaključeni i fiktivni Ugovori o djelu.

U Analizi finansijskih kapaciteta Grada Bijeljina broj: 02/4-40-2- 1163/22 od 05.09.2022. godine koju je sačinilo Odjeljenje za finansije je navedeno da je izvršena procjena da će za isplatu bruto plata i drugih ličnih primanja u 2022. godini Gradskoj upravi Grada Bijeljina nedostajati približno 1.300.000,00 KM. Navedeno je i da će za plate radnika koji su primljeni na određeno vrijeme biti potrebno 2.100.000,00 KM. Što znači da je 1.300.000,00 koje nedostaju za naše redovne plate, kao i dodatnih 800.000,00 KM otišlo na radnike koje je Gradonačelnik dodatno zaposlio.

Znamo da će Gradonačelnik Grada Bijeljine i aktuelno rukovodstvo Sindikalne organizacije radnika u Gradskoj upravi Grada Bijeljina reći da su sve ovo političke priče. Ipak, nisu!

Zašto ovo pišemo?
Zato što smo zabrinuti ovakvom situacijom i želimo stati u kraj prekomjernom zapošljavanju političkim relacijama koje nam je ugrozilo isplatu plata i ovim putem upozoravamo aktuelno rukovodstvo Sindikalne organizacije radnika u Gradskoj upravi i Gradonačelnika da ćemo isključivo njih smatrati za odgovorne ukoliko dođe do obustave isplate plate zbog nedostatka sredstava u budžetu Grada Bijeljine.

Za sada toliko od nas.

S poštovanjem,

Grupa radnika Gradske uprave Grada Bijeljina

Nismo se potpisali iz straha koji je opravdan.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

1 KOMENTAR

  1. Postovana grupo radnika GU Bijeljina,

    Vas strah da se ne potpisete nema nikakvu osnovu jer su vase radne pozicije zasticene zakonskim aktima.

    Vasa odluka da objavite tekst bez potpisa samo daje osnov svima nama, citateljima ovog teksta, da pomislimo da ovo zaista jeste politicki spin. Posebno sto ovako nesto objavljujete dan/dva nakon objave predsjednika bikeljinskog SNSD da krecu u opoziv Gradonacelnika.

    Ukoliko je zaista tacno ovo sto tvrdite (a ja nemam razlog da vjerujem i da jeste i da nije tacno) pozovite se na svoje zakonsko pravo i krenite u strajk, podnesite krivicne prijave protiv Gradonacelnika, prijavitr slucaj inspekciji rada (bar Republicka inspekcija nije za Gradonacelnika u Bijeljini, i slicno). Necete biti ni prvi ni poslednji koji su svoja prava odbranili na ovaj nacin.

    Ovakva “misteriozna” pisma najmanje idu vama u korist ( ako zaista jeste grupa radnika). A ono sto je sigurno ovo pismo vam nece rijesiti problem. Naprotiv, svrsta ce vas u kos sa odredjenim politickim strukturama.

    Tim povodom pamet u glavu, zakon u dzep i hrabro u borbu za svoja prava. A navodne strahove i politizaciju ostavite drugima.

    Zelim vam uspjeh da odbranite svoja prava, ako se zaista ima sta braniti.

    Pozdrav

    Milovan Jovovic.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...