BIJELJINA: Dječija nedjelja u Gradskoj upravi

Datum:

Share post:

Povodom Dječje nedjelje koja se svake godine obilježava prve sedmice u oktobru, Gradsku upravu Grada Bijeljina posjetila su djeca iz Predškolske ustanove „Dragan i Zoran“ i, u druženju sa gradonačelnikom LJubišom Petrovićem i animatorima, na način prilagođen njihovom uzrastu, slušali o načinu rada Gradske uprave i istoriji Gradske kuće i grada Bijeljina.

– Pripremili smo mnoštvo zanimljivih sadržaja za mališane koji pohađaju vrtić „Dragan i Zoran“, a ove godine planiramo da tokom Dječje nedjelje sa djecom posjetimo najvažnije ustanove u Bijeljini, kao i neka od preduzeća. Zahvalni smo Gradonačelniku i Gradskoj upravi i na prijemu i na poklonima koje su mališani dobili, a i naši pokloni će krasiti kancelariju Gradonačelnika Bijeljine – istakao je direktor ovog vrtića Goran Gašić.

Gradonačelnik Petrović je ocijenio da djecu u ovom vrtiću dobro vaspitavaju, da su ona zadovoljna i srećna, ali i da se lijepo ponašaju.

– Ovo je prvi korak da mališani izrastu u dobre ljude i stručnjake u svojim poslovima. Djeca su budućnost svakog grada i cijela zajednica treba više da se posveti prenošenju istinskih vrijednosti najmlađim generacijama, pa stabilnost porodice i društva neće biti upitni. Da bismo došli do takvog stepena razvoja, potrebno je da, prije svih, ljudi koji nose odgovornost još više rade na unapređenju uslova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. U tom smislu najavljujemo veća budžetska izdvajanja za privatne vrtiće, a najavljujemo i otvaranje novog vrtića „Đurđevak“ pored Saborne crkve na Ledincima. Planiramo da i u seoskim mjesnim zajednicama nastavimo da gradimo vrtiće, jer znamo da se upravo u ovom uzrastu kod mališana stvaraju najvažniji obrasci ponašanja i stvara dobra osnova za sticanje znanja u osnovnim i srednjim školama – najavio je gradonačelnik Petrović.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Bijeljine ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je danas (čevrtak, 08. decembar 2022.) ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića te se...

Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija

Poslije će biti kasno za kukanje: Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija Prije tri godine opozicija...

FK ’’Proleter’’ iz Dvorova izjavio saučešće porodici Ješić

-Danas nas je iznenadila vijest o smrti Miodraga Ješića, nekadašnjeg fudbalera a zatim i trenera crno-bijelih. Ovo je...

Poslije prokišnjavanja bijeljinska dvorana u novim problemima (foto)

U Bijeljini gotovo da ne prođe sedmica dvije a da se ne pojavi komunalno – infrastrukturni problem. Posljednjih...