OSTOJIĆ: „Srbi su branili svoja vjekovna ognjišta“ Boračka organizacija Srpske oštro osudila film „Sarajevo safari“

Datum:

Share post:

Dokumentarni film „Sarajevo safari“ slovenačkog režisera i scenarsta Mirana Zupaniča sa izmišljenom temom i akterima ima za cilj satanizacija srpskog naroda, a jedina istina jeste da su tokom rata u ovaj grad lovci dolazili iz islamskih zemalja da love Srbe radi džihada, a na safari – vojnici NATO, izjavio je predsjednik Boračke organizacije /BORS/ Republike Srpske Radan Ostojić.

Ostojić napominje da je Sarajevo u kome se odvija imaginarna radnja ovog filma prije rata bilo srpsko koliko i muslimansko, ističući da sada u ovom gradu Srba nema, dok je Bošnjaka i džamija sve više.

On naglašava da su Srbi u Sarajevu i okolini časno i pošteno branili svoja vjekovna ognjišta, zemlju svojih pradjedova koju su u ratu odbranili, a u miru morali napustiti.

– Odlazeći iz rodnog i nikad prežaljenog grada, Srbi su sa sobom nosili čak i grobove svojih predaka. Koga u ovom gradu više nema? Ko je protjeran, a ko je ostao?, Ko je dželat, a ko žrtva?, Ko je lovac, a ko lovina?” – pita Ostojić.

TESTNA REKLAMA

Prema njegovim riječima, `lovci` su u Sarajevo dolazili iz islamskih zemalja da `love Srbe` radi džihada, a na safari vojnici NATO alijanse avionima iz kojih su bacali bombe sa osiromašenim uranijumom, demonstrirajući savremeni način lova na Srbe.

“Ovo je u stvari istina i tema za film sa objektivnim sadržajem. Ovakav film za muslimane i zapadne moćnike ne bi bio prihvatljiv, jer bi se bavio istinom, a istina za njih predstavlja pojam koji nema značenje”, istakao je Ostojić.

On naglašava da je satanizacija srpskog naroda cilj naručioca i autora filma, a ostvarnje je samo sredstvo.

Ostojić kaže da će umjesto istine, vjerovatno, inspiraciju za novo filmsko djelo potražiti u američkom filmu “Osmi putnik” u kome bi bilo prikazano da su “Srbi devedesetih godina prošlog vijeka u Sarajevo doveli biće sa druge planete kao super oružje za ubijanje muslimana”.

– Mašta za satanizaciju svega sto je srpsko za muslimane je neiscrpna inspiracija – ističe Ostojić.

On konstatuje da su u ovakvoj BiH suživot i pomirenje definitivno imaginarna stvar, kao i tema filma Zupaničevoh filma.

U dokumentarnom Filmu “Sarajevo safari” slovenački režiser i scenarsta Miran Zupanič tvrdi da su bogati stranci plaćali mogućnost da sa položaja Vojske Republike Srpske pucaju po civilma u ratnom Sarajevu, a da su stizali iz Beograda helikopterom Vojske Jugoslavije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih...

Sastanak Izvršnog odbora RSS: Dokazali smo snagu, nastavljamo još jače

Republička stranka Srpske /RSS/ održala je večeras u Bijeljini sastanak proširenog Izvršnog odbora na kojem su analizirani rezultati...

“DESNA RUKA” Dodik o isključenju Igora Radojičića iz SNSD

NEKADAŠNJA “DESNA RUKA” Dodik otkrio šta misli o isključenju Igora Radojičića iz SNSD Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je...

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

Nebojša Vukanović, lider liste Za pravdu i red, komentarisao je za Klix.ba izborne rezultate i poručio da je...