Opštinski odbori Sokolac i Foča istupili iz DNS-a i podržali Čubrilovića

Datum:

Share post:

Na proširenoj sjednici OO DNS-a Sokolac gdje su pored članova bili prisutni predstavnici Omladinske organizacije i Aktiva žena, jednoglasno je donijeta odluka da se podrži novoformirani nezavisni klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na čelu sa gospodinom Nedeljkom Čubrilovićem.

 

U saopštenju OO DNS Sokolac navodi se da je donijeta i jednoglasna odluka da svi članovi opštinskog odbora, Omladinske organizacije, Aktiva žena i veći dio članstva istupi iz Demokratskog narodnog saveza.

Predsjednik dosadašnjeg opštinskog odbora DNS-a Sokolac Ljubomir Erić istakao je da su se na ovaj korak odlučili zbog nekorektnog odnosa regionalnog odbora i vrha stranke.

TESTNA REKLAMA

U narednom periodu će se pristupiti novoformiranoj političkoj opciji u kojoj će djelovati dosadašnji OO Sokolac.

Opštinski odbor DNS-a Foča istupio iz stranke i podržao Čubrilovića

Kompletan Opštinski odbor DNS-a Foča istupio je iz ove stranke i donio odluku da se priključi novoj političkoj opciji čije osnivanje je najavio Nezavisni klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na čelu sa Nedeljkom Čubrilovićem.

Večerašnjem sastanku Opštinskog odbora u proširenom sastavu, zajedno sa predstavnicima Aktiva žena i Organizacije mladih, prisustvovalo je više od 100 dosadašnjih članova DNS-a, koji su jednoglasno podržali Nezavisni klub poslanika.

Sada već bivši predsjednik fočanskog DNS-a i Regionalnog odbora ove stranke za Hercegovinu Spomenko Stojanović, jedan od poslanika koji su formirali Nezavisni klub, istakao je da su sastanku prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Foča Zoran Elez, kao i sva četiri odbornika ove stranke u fočanskom parlamentu, koji su, takođe, istupili iz DNS-a i podržali osnivanje nove političke opcije.

Za osnivanje nove stranke u Foči je prikupljeno 200 potpisa dosadašnjih članova DNS-a.

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO Saša Petrović ČAKI – glumačka legenda filma “Hajde da se volimo” (video)

Legendarni glumac Saša Petrović Čaki preminuo je danas u Sarajevu. Ovu tužnu informaciju potvrdio je režiser Srđan Vuletić...

Operisan Ministar odbrane BIH

Zukan Helez nedavno imenovani Ministar odbrane Bosne i Hercegovine operisan je u Sarajevu. Prema našim saznanjima nakon povrede noge, imao...

Partizan srušio Zvezdu, dramatična završnica

Košarkaši Partizana bili su bolji od Crvene zvezde 79:78 u 21. kolu Evrolige. Ekipa Željka Obradovića revanširala se vječitom...

Počela prodaja ulaznica za ŠESTO DRUŽENJE TUZLAKA (foto)

Od danas (petak, 27. januar 2023.) počela je prodaja ulaznica za šesto po redu, tradicionalno veliko druženje Tuzlaka Cijena...