Opštinski odbori Sokolac i Foča istupili iz DNS-a i podržali Čubrilovića

Datum:

Share post:

Na proširenoj sjednici OO DNS-a Sokolac gdje su pored članova bili prisutni predstavnici Omladinske organizacije i Aktiva žena, jednoglasno je donijeta odluka da se podrži novoformirani nezavisni klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na čelu sa gospodinom Nedeljkom Čubrilovićem.

 

U saopštenju OO DNS Sokolac navodi se da je donijeta i jednoglasna odluka da svi članovi opštinskog odbora, Omladinske organizacije, Aktiva žena i veći dio članstva istupi iz Demokratskog narodnog saveza.

Predsjednik dosadašnjeg opštinskog odbora DNS-a Sokolac Ljubomir Erić istakao je da su se na ovaj korak odlučili zbog nekorektnog odnosa regionalnog odbora i vrha stranke.

U narednom periodu će se pristupiti novoformiranoj političkoj opciji u kojoj će djelovati dosadašnji OO Sokolac.

Opštinski odbor DNS-a Foča istupio iz stranke i podržao Čubrilovića

Kompletan Opštinski odbor DNS-a Foča istupio je iz ove stranke i donio odluku da se priključi novoj političkoj opciji čije osnivanje je najavio Nezavisni klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na čelu sa Nedeljkom Čubrilovićem.

Večerašnjem sastanku Opštinskog odbora u proširenom sastavu, zajedno sa predstavnicima Aktiva žena i Organizacije mladih, prisustvovalo je više od 100 dosadašnjih članova DNS-a, koji su jednoglasno podržali Nezavisni klub poslanika.

Sada već bivši predsjednik fočanskog DNS-a i Regionalnog odbora ove stranke za Hercegovinu Spomenko Stojanović, jedan od poslanika koji su formirali Nezavisni klub, istakao je da su sastanku prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Foča Zoran Elez, kao i sva četiri odbornika ove stranke u fočanskom parlamentu, koji su, takođe, istupili iz DNS-a i podržali osnivanje nove političke opcije.

Za osnivanje nove stranke u Foči je prikupljeno 200 potpisa dosadašnjih članova DNS-a.

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na pragu nove građevinske sezone kvadrat stana mogao bi da bude skuplji i do 20 odsto

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina...

Održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina

Večeras je održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina Kroz više diskusija u demokratskoj i pozitivnoj atmosferi, obrađeno je više...

KMF “Radnik MD Shop” u polufinalu Kupa BiH

KMF "Radnik MD Shop" u polufinalu Kupa BiH Izgleda da mostarska klima odgovara futsalerima iz Bijeljine. Večeras je KMF...

KABINET GRADONAČELNIKA: Bijeljinski fudbalski savez da izađe iz ofsajda! (foto)

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Opštinski fudbalski savez (OFS) Bijeljina nastavlja sa kabadahijskim ponašanjem, igrajući...