NEVOLJA ZA NEVOLJOM: Bijeljinski Radnik u novom problemu – KO POTAPA FK ''RADNIK''?

Datum:

Share post:

Fudbalski klub ''Radnik'' iz Bijeljine se suočio sa novim problemom.

Redakciji portala Dešavanja u Bijeljini je potvrđeno da je predsjednik Upravnog odbora Ljubomir Stević podnio ostavku na tu funkcija tako da Radnik sada nema ''rukovodstvo''.

Mnogo nedaća se ''obrušilo'' na najprepoznatljiviji semberski fudbalski klub.

Čeka li Radnik sudbina Boksita iz Milića ili Rudara iz Ugljevika?
Da li će Radnik, nekadašnji premijerligaš, prvak RS, osvajač kupa BiH i više kupova RS , učesnik evropskog takmičenja doživjeti sudbinu Boksita iz Milića ili Rudara iz Ugljevika?

Pompezno je 12. avgusta prošle (2021.) godine najavljevno okupljanje ''DRIM TIMA'', nove Skupštine kluba i formiranje Upravnog odbora. Tada su u Upravni odbor izabrani: Ljubomir Stević kao predsjednik, a kao članovi Slaven Ristić, Jovan Gajić, Milenko Stevanović, Slobodan Lovrić i Svetozar Ostojić.

PROČITAJTE JOŠ: Bijeljinski Radnik dobio novo rukovodstvo (foto,video)
https://desavanjaubijeljini.com/sr/news/Bijeljina//22244.bijeljinski-radnik-dobio-novo-rukovodstvo-foto,video.html
https://desavanjaubijeljini.com/sr/news/Bijeljina//22244.bijeljinski-radnik-dobio-novo-rukovodstvo-foto,video.html

Predhodno je gradonačlenik Bijeljine Ljubiša Petrović svojom odlukom opozvao 11 bivših delegata i na njihovo mjesto imenovao nove članove Skupštine.

Obećanje ''ludom'' radovanje
Osnovna poruka koja je javnosti poslata sa te Skupštine kluba je da  Radnik treba da se vrati tamo gdje mu je mjesto, da bude stabilan premijerligaš i da ponovo izađe u Evropu.

Danas, posle nepunih godinu dana očigledno je da izabrani članovi Skupštine kluba nisu opravdali ukazano povjerenje – FK ''Radnik'' nije stabilizovan, a ne da nije stabilan premijerligaš nego nije nikako, nije tamo gdje mu je mjesto niti će uskoro biti, a ko zna i kada će ponovo u Evropu.

Gradonačelnik Petrović je ispunio doduše samo jedno obećanje dato na tadašnjoj sjednici Skupštine FK ’’Radnik’’ – redovno su isplaćivane finansijske tranše klubu (čak i unaprijed).

Ono što je da opravdaju ukazano povjerenje – sve u cilju stabilizacije Radnika i stvaranja stabilnog premijerligaša.

Nevolja za nevoljom, šta li je sledeće…?
Radnik je ispao iz Premijer lige BiH
Radnik je napustio kompletan prvi tim
Radniku bila isključena struja
Radnik mjesecima duguje plate fudbalerima i zaposlenima
Radnik ima ogromna dugovanja
Teren Radnika sa plastičnom-vještakom travom (investicija vrijedna oko 500.000 KM) još nije ograđen te prijeti opasnost da bude uništen prije i nego što se stavi u upotrebu
Predsjednik Upravnog odbora podnio ostavku
Šta li je sledeće….?

PROČITAJTE JOŠ: GRADONAČELNIČE, DA LI JE VAŠIM POGREŠNIM ODLUKAMA I VJEROVANJEM U POGREŠNE LJUDE PONOS SEMBERIJE DOVEDEN PRED GAŠENJE? Gdje je sada FK ''Radnik''?
https://desavanjaubijeljini.com/sr/news/Bijeljina//30256.gradonacelnice,-da-li-je-vascaronim-pogrescaronnim-odlukama-i-vjerovanjem-u-pogrescaronne-ljude-ponos-semberije-doveden-pred-gascaronenje-gdje-je-sada-fk-3939radnik3939.html
https://desavanjaubijeljini.com/sr/news/Bijeljina//30256.gradonacelnice,-da-li-je-vascaronim-pogrescaronnim-odlukama-i-vjerovanjem-u-pogrescaronne-ljude-ponos-semberije-doveden-pred-gascaronenje-gdje-je-sada-fk-3939radnik3939.html

Niko ne spominje niti nagovještava kada će biti održana Skupština FK ''Radnik'' koja je po Statutu (minimalno jednom godišnje) trebala biti održana u prvom tromjesečju ove godine ili najkasnije do 30.jula 2022. godine.

Zašto izabran ''DRIM TIMU'' od 12. avgusta 2021. godine ćute predsjednik Skupštine i Gradonačelnik Bijeljine?

Doduše, jedan član Skupštine FK ''Radnik'' je upozoravao na vrijeme – Slaviša Cacanović, na vrijeme je upozoravao odgovorne i pozivao na zakazavanje Skupštine kluba, Upravnog odbora kako bi se rješili problemi. Naišao je na zid ćutanja. Odgovorio je ostavkom.

Ostali članovi Skupštine kluba ćute ili nesmiju…

Ko se poigrava sportskom svetinjom Semberije – FK ''Radnik'' Bijeljina
Sa punim pravom se postavlja i pitanje: Ko se poigrava sportskom svetinjom Semberije – FK ''Radnik'' Bijeljina?

Da li je Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, pogrešnim odlukama i vjerovanjem u pogrešne ljude ponos semberije doveo pred gašenje?
 
Gdje je sada FK ''Radnik''? Kuda i kako dalje? Ko potapa ''FK ''Radnik''?
Može li se i smije li se zaboraviti da je Radnik iznjedrio takve fudbalske veličine kao što su Đjordje Milovanović, Fahrudin Avdičević, Admir Smajić, Branimir Bajić i drugi, a sada,  glavom bez obzira iz Radnika bježe ne samo prvotimci, već i juniori i kadeti.

Radnik se nakon očajne sezone i ispadanja iz Premijer lige BiH našao u takmičarsko, organizacionoj i finansijskoj agoniji.

Gdje je sada FK ''Radnik'' ? Kuda i kako dalje? Ko potapa 'FK ''Radnik''?

Ima li neko ko će odgovoriti na ovo pitanje?

Bijeljinski Radnik ima istoriju i to ne kakvu, nego uspiješnu i prepoznatljivu istoriju. Ko se to igra, i ko sebi uzima za pravo da ruši istoriju Radnika?

Stara je poslovica da brod koji tone svi napuštaju, Upravni odbor praktično ne postoji, nema nagovještaja da će se uskoro održati sjednica Skupštine kluba (kakva god da je)…

Postavlja se i pitanje…KOME DA SE UPUTI PITANJE…kuda plovi naš plavi brod, naša fudbalska svetinja, naš FK ''Radnik'', naša plava famelija…KO GA POTAPA?

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS pretežno oblačno

Ujutru umereno do pretežno oblačno. Ponegde je moguća magla ili niska oblačnost. Na zapadu kiša ili pljusak koji...

U Pučilama kod Bijeljine Zdravko Perić i Nemanja Makić napravili Farmu „5 jaja“ sa slobodnim uzgojem kokošaka (foto, video)

Nešto novo u Semberiji je Farma pod nazivom "5 jaja" koju su napravili mladi Zdravko Perić i Nemanja...

BIJELJINA: Predstavnicima Glazbene škole ’’Ivana Plemenitog Zajca’’ iz Mostara uručena jedna od glavnih nagrada VIII Internacionalnog festivala muzike „Primavera“ (foto)

U Bijeljini je danas predstavnicima Glazbene škole ’’Ivana Plemenitog Zajca’’ iz Mostara uručena harmonika Bugari Armando model Nemo...

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević organizovao prijem za uspješnu učenicu Halimu Aletović

Danas je Gradskoj upravi potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević organizivao prijem za učenicu petog razreda osnovne škole...