U Bijeljini je danas predstavnicima Glazbene škole ’’Ivana Plemenitog Zajca’’ iz Mostara uručena harmonika Bugari Armando model Nemo II, glavna nagrada VIII Internacionalnog festivala muzike „Primavera“.

Grad Bijeljinu su danas (srijeda, 15. maj 2024.) posjetili predstavnici Glazbene škole ’’Ivana Plemenitog Zajca’’ iz Mostara i tom prilikom im je uručena harmonika Bugari Armando model Nemo II, koju je za svoju školu osvojila učenica Ema Šunjić kao jedna od glavnih nagrada na VIII Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“ koji je održan u Bijeljini od 21-24. marta 2024. godine.

-VIII Internacionalni festival muzike „Primavera“ ove godine je okupio 550 učesnika iz 81 obrazovne ustanove iz zemalja regiona te kao festival sa najvećim brojem učesnika ovom nagradom želimo da damo doprinos unapređenju kvaliteta nastave i podstaknemo razvoj zajedništva i timskog rada u okviru samih škola, rekao je Siniša Pajić predsjednik Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije” ali i pokretač Internacionalnog festivala muzike ”Primavera”

Pajić je podsjetio da su ove godine glavne nagrade bile pianino Feurich, harmonika Bugari Armando model Nemo II i ručno rađena violina njemačke proizvodnje 4/4, te da je sponzor nagrada bio Grad Bijeljina.

Siniša Pajić je predsjednik Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije” ali i pokretač Internacionalnog festivala muzike ”Primavera” koji je ove godine u organizaciji Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije održan po osmi put u Bijeljini

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име