Nakon Doma u Banjoj Luci, Mikrofin donira sredstva za Dječiji dom u Mostaru (foto)

Datum:

Share post:

Priča vrijedna svakog pomena započeta u Banjoj Luci, nastavlja svoj put i u Hercegovini. Mikrokreditno društvo Mikrofin, svoj jubilej, 25 godina uspješnog rada, obilježava donacijama domovima za djecu bez roditeljskog staranja širom BiH, među kojima je i J.U. Dječiji dom „Mostar“.

Pomenuta donacija dio je plana predviđenog da se realizuje do kraja ove godine, a koji podrazumijeva podršku osjetljivim kategorijama društva, prije svega djeci i mladima. Iz Mikrokreditnog društva Mikrofin ističu kako je ovakav pristup dio njihove poslovne politike, jer žele da sredstva kojima raspolažu usmjere u srećnije i ugodnije odrastanje mališana širom Bosne i Hercegovine.

„Najbolji način da proslavimo 25 godina uspješnog poslovanja je da nesebično doprinesemo djeci i mladima, u ovom slučaju da srednjoškolcima i studentima Doma u Mostaru obezbijedimo ljepši i funkcionalniji prostor za boravak. Ponosni smo što nakon Banje Luke, možemo da doniramo sredstva i u Mostaru, ali i još nekim gradovima u BiH koje imamo u planu “, ističe Milijana Čavić, izvršna direktorica Mikrokreditnog društva Mikrofin.

TESTNA REKLAMA

U okviru ove donacije završeni su svi radovi i nabavke koji podrazumijevaju zamjenu stolarije, preuređenja i opremanja na smještajnoj jedinici za mlade preko 16 godina. Zamjenjeni su svi vanjski otvori na objektu, preuređene su sobe, dnevni boravak i pomoćne prostorije koje su sada okrečene te opremljene namještajem, uređajima i svim potrebnim artiklima.

„Moramo da istaknemo naše oduševljenje kada smo pogledali sve što je urađeno u ovoj smještajnoj jedinici u Dječijem domu. Ovo je zaista ogromna promjena i iznimno smo srećni što će sada naši studenti i srednjoškolci imati bolje uslove za učenje, ali i ugodnije provoditi slobodno vrijeme. Želim da se zahvalim Mikrokreditnom društvu Mikrofin jer su ovako značajnom donacijom uljepšali boravak naše djece i što su se pokazali kao pravi prijatelji našeg doma“, navodi Dalida Demirović, direktorica Dječijeg doma „Mostar“.

Osim novih, obnovljenih prostorija Mikrofin je prigodnim poklonima obradovao djecu i mlade koji će od sada boraviti u novoopremljenom prostoru. Za ovu donaciju Mikrofin je obezbijedio oko 22 000 KM, što je samo dio predviđenih sredstava za ovu godinu koje planiraju da ulože u pomoć i realizaciju projekata od značaja za ustanove koje su utočište i dom velikom broju djece i mladih u BiH. Odluka da se na ovaj način doniraju sredstva posljedica je politike kompanije koja je i prethodnih 25 godina podršku usmjeravala na one kojima je pomoć najpotrebnija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Stevandić večeras u Bijeljini najavio duplu pobjedu – „Ujedinjena Srpska i dalje dominira u skupovima“ (foto, video)

Završna, pobjedinčka tribina Ujedinjene Srpske u Bijeljini ispunila je Centar za kulturu do posljednjeg mjesta, a oni koji...

Mitrović: Glas za Dodika i Cvijanovićku za mir i stabilnost Republike Srpske

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović izjavio je da 2. oktobra Bijeljina...

BIJELJINA: PRVI RADNI DAN U VRTIĆU U PATKOVAČI (video)

U vrtiću „Neven“ u Patkovači danas je prvi radni dan, a vaspitači su dočekali prvih dvadest petoro djece...

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije podržao Slavenka Ristića

"Slavenko Ristić zaslužuje moju podršku zbog njegovog dugogodišnjeg rada na jačanju odnosa između Srbije i Republike Srpske, ali...