Nakon Doma u Banjoj Luci, Mikrofin donira sredstva za Dječiji dom u Mostaru (foto)

Datum:

Share post:

Priča vrijedna svakog pomena započeta u Banjoj Luci, nastavlja svoj put i u Hercegovini. Mikrokreditno društvo Mikrofin, svoj jubilej, 25 godina uspješnog rada, obilježava donacijama domovima za djecu bez roditeljskog staranja širom BiH, među kojima je i J.U. Dječiji dom „Mostar“.

Pomenuta donacija dio je plana predviđenog da se realizuje do kraja ove godine, a koji podrazumijeva podršku osjetljivim kategorijama društva, prije svega djeci i mladima. Iz Mikrokreditnog društva Mikrofin ističu kako je ovakav pristup dio njihove poslovne politike, jer žele da sredstva kojima raspolažu usmjere u srećnije i ugodnije odrastanje mališana širom Bosne i Hercegovine.

„Najbolji način da proslavimo 25 godina uspješnog poslovanja je da nesebično doprinesemo djeci i mladima, u ovom slučaju da srednjoškolcima i studentima Doma u Mostaru obezbijedimo ljepši i funkcionalniji prostor za boravak. Ponosni smo što nakon Banje Luke, možemo da doniramo sredstva i u Mostaru, ali i još nekim gradovima u BiH koje imamo u planu “, ističe Milijana Čavić, izvršna direktorica Mikrokreditnog društva Mikrofin.

U okviru ove donacije završeni su svi radovi i nabavke koji podrazumijevaju zamjenu stolarije, preuređenja i opremanja na smještajnoj jedinici za mlade preko 16 godina. Zamjenjeni su svi vanjski otvori na objektu, preuređene su sobe, dnevni boravak i pomoćne prostorije koje su sada okrečene te opremljene namještajem, uređajima i svim potrebnim artiklima.

„Moramo da istaknemo naše oduševljenje kada smo pogledali sve što je urađeno u ovoj smještajnoj jedinici u Dječijem domu. Ovo je zaista ogromna promjena i iznimno smo srećni što će sada naši studenti i srednjoškolci imati bolje uslove za učenje, ali i ugodnije provoditi slobodno vrijeme. Želim da se zahvalim Mikrokreditnom društvu Mikrofin jer su ovako značajnom donacijom uljepšali boravak naše djece i što su se pokazali kao pravi prijatelji našeg doma“, navodi Dalida Demirović, direktorica Dječijeg doma „Mostar“.

Osim novih, obnovljenih prostorija Mikrofin je prigodnim poklonima obradovao djecu i mlade koji će od sada boraviti u novoopremljenom prostoru. Za ovu donaciju Mikrofin je obezbijedio oko 22 000 KM, što je samo dio predviđenih sredstava za ovu godinu koje planiraju da ulože u pomoć i realizaciju projekata od značaja za ustanove koje su utočište i dom velikom broju djece i mladih u BiH. Odluka da se na ovaj način doniraju sredstva posljedica je politike kompanije koja je i prethodnih 25 godina podršku usmjeravala na one kojima je pomoć najpotrebnija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SINIŠA PAJIĆ: Čast je pjevati za našu Republiku Srpsku i našu Srbiju

Siniša Pajić iz Bijeljine je profesor solo pjevanja i zaposlen je od 2010 godine u Muzičkoj školi „Stevan...

Biciklisti prvu etapu trke završili u Bijeljini – pobjednik biciklista iz Australije (foto)

Učesnici 18. međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" stigli su u Bijeljinu. Biciklista iz Australije Dilan Hopkins, pobjednik je prve etape...

OSTOJIĆ, BO RS: Nismo genocidan narod – Svekoliki srpski narod protiv onoga što nam se pokušava staviti kao etiketa

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, izrazio je zahvalnost velikom broju građana Srpske što su se odazvali...

DODIK: Ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete da je srpski narod genocidan

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je sa Trga Krajine u Banjaluci da se u Srebrenici jula 1995....