"NAJVEĆI POKLON ZA NOVU: Na slobodi otac koji je zbog tri metra drva završio u zatvoru

Datum:

Share post:

Fikret Dedić iz Bužima, koji je zbog nepuna tri metra drva za ogrjev, koje je posjekao u državnoj šumi, otišao na izdržavanje šestomjesečne kazne zatvora, a jutros je pušten na slobodu zahvaljujući građanima koji su prikupili 13 hiljada KM i uplatili za njega.

Ermin Karić, predstavnik Udruženja građana za bolji Sanski Most je organizovao prikupljanje novčanih sredstava za porodicu Dedić, rekao je kako je već uplaćen traženi iznos od 12.900 maraka na račun budžeta Federacije BiH. Opštinski sud u Bosanskoj Krupi je na Dedićev zahtjev donio pomenutu presudu uvaživši njegovu molbu da mu se preostali dio zatvorske kazne u trajanju od četiri mjeseca i devet dana preinači u novčanu kaznu.

 

U presudi se navodi kako je na ovaj način svaki dan izrečene kazne zatvora zamijenjen novčanom sankcijom u iznosu od 100 maraka.

Za Dedića su slane i molbe predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari da ga pomiluje.

TESTNA REKLAMA
 
Fotografija koju je objavio Bišćanin Almir Buljubašić na Facebooku izazvala je duboke emocije, saosjećanje i suze kod ljudi iz Krajine, ali i drugih dijelova BiH. Dedić je zagrlio svoju djecu, ona su otišla u školu, a njega je brat odvezao u KPZ Bihać.Jedini izvor prihoda ove porodice je mjesečna pomoć u iznosu od 50 maraka koju Dedić dobiva na ime ratne invalidnine, s obzirom na to da je nekoliko puta ranjavan u ratu.
 

Njegov izlazak iz zatvora je najveći poklon koji je porodica Dedić mogla dobiti za 2020. godinu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...