Na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini potpisan Memorandum o saradnji sa Udruženjem „Otaharin“ (foto, audio)

Datum:

Share post:

Danas je na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini potpisan Memorandum o saradnji i razumijevanju između Pedagoškog fakulteta u Bijeljini i Udruženja „Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin“.Fakultet i Udruženje uspješno sarađuju dugi niz godina, a potpisivanje Memoranduma tu saradnju i formalizuje i prezicira u čemu se ona ogleda.

Predmet ovog Memoranduma je uspostavljanje i jačanje saradnje između Fakulteta i Udruženja Otaharin u cilju zajedničkog i koordiniranog djelovanja na realizaciji projekta koji doprinose unapređenju razvoja lokalne zajednice, poboljšanju kvaliteta poslovanja, uključivanje mladih u volonterske i aktivističke aktivnosti sa ciljem sticanja novih iskustava, znanja i vještina.

Dalibor Stević, dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini istakao je da saradnja između Pedagoškog fakulteta i Udruženja Otaharin traje već godinama, a potpisivanje Memoranduma je samo dokaz kvalitetne saradnje.

„Današnji događaj je jedan vid podrške i produbljivanja saradnje koju već imamo već duži niz godina. Veliki broj naših studenata je radio u Otaharinu i sva iskustva su pozitivna. Međutim, danas imamo nove ideje koje želimo da sprovedemo u djelo, a to je da pokušamo da angažman naših studenata u Otaharinu bude priznat svakom studentu, odnosno, da mu se to broji u pripravnički staž“, rekao je Stević.

Dragan Joković, izvršni direktor Udruženja Otaharin, izrazio je, prije svega, zahvalnost predstavnicima Pedagoškog fakulteta na saradnji.

„Naša želja je da uključimo što veći broj studenata Pedagoškog fakulteta u rad našeg Dnevnog centra i mislimo da bi to bilo na obostrano zadovoljstvo. Ono što nama najviše treba jeste upravo ta pomoć u obrazovanju, jer znamo da Romi nažalost imaju mnogo problema kada je riječ o uključivanju u obrazovni sistem. Cilj našeg Dnevnog centra je da pokušamo tu djecu da vratimo u sistem, a nema boljeg puta nego saradnje sa Pedagoškim fakultetom, jer to su ljudi koji se bave obrazovanjem najmlađih“, rekao je Joković.

Joković je izrazio nadu da će na ovaj način što više djece vratiti u školski sistem i omogućiti im jednak pristup školskom sistemu i jednak kvalitet znanja.

Potpisnici Memoranduma će redovno sarađivati i uključivati jedni druge u aktivnosti, događaje i skupove koji se odnose na realizaciju postavljenih ciljeva koji su predmet ovog Memoranduma.

Ovaj Memorandum obavezuje Fakultet da upućuje studente na angažman u radioničarskim akivnostima u Dnevnom centru za djecu koja žive i/ili rade na ulici i koja su u riziku da to postanu.

S obzirom na to da je Dnevni centar akreditovan od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite kao pružalac socijalne usluge, u njemu može da se izvršavati stručna praksa, kao vid organizovane pripreme studenata za primjenu stečenih teorijskih znanja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...

KMF Radnik MD SHOP i KMF Smederevo potpisali sporazum o bratimljenju (foto)

KMF Radnik MD SHOP iz Bijeljine je u Smederevu potpisao sporazum o bratimljenju sa KMF Smederevo. -Ovo je još...

MINISTAR NEŠIĆ: Stranci izazvali krizu i probleme

Ministar bezbjednosti BiH  Nenad Nešić rekao je da probleme na polju bezbjednosti u BiH izaziva unutrašnja kriza do...