Ministar Nešić sa šefovima bezbjednosnih službi Azerbejdžana – Prva tema migracije

Datum:

Share post:

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić posljednjeg dana zvanične posjete Azerbejdžanu sastao se sa šefom Službe državne bezbjednosti Ali Naghijevim i šefom Državne službe za migracije Vusalom Husejnovim.

Razgovarano je o unaprijeđenju saradnje i razmjeni iskustava u oblasti bezbjednosti.Istaknuta je važnost pravovremene razmjene informacija u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i ilegalnih migracija.

„Konstatovano da bez obzira na geografski položaj, bezbjednosne prijetnje su iste, sa akcentom na saradnju u borbi protiv terorizma. Ministar Nešić je potvrdio volju da bezbjednosni sektor BiH bude predvodnik sve boljih odnosa dvije države i u tom smislu obavestio šefa službe Naghijeva da su kapital i investicije iz Azerbejdžana u potpunosti sigurni i dobrodošli u BiH“, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Tokom sastanka sa šefom Službe za migracije Azerbejdžana razmijenjena su iskustva u borbi protiv migracija. Azerbejdžan smatra da BiH ima ogromna iskustva u ovoj oblasti koje je od značaja za migracionu službu ove države. Nešić je domaćine pozvao da posjete BiH i na licu mjesta upoznaju sa našim iskustvima i praksom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JEFTIĆ: Ističe vrijeme za kompromis boraca i vlasti, ulica je rješenje, ako ne bude dogovora

Ukoliko vlasti ne ispoštuju ono što je dogovoreno, a tiče se poboljšanja statusa i materijalnog položaja boraca Vojske...

Šta donose izmjene Zakona o poljoprivrednim zadrugama u Srpskoj?

Vlada Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, koje imaju cilj...

U BIJELJINI PREDAVANJE O VAR TEHNOLOGIJI BH SUDIJAMA

U organizaciji FS BiH u Etno selu Stanišići danas je održan teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije...

Na današnji dan – 2. jun

Danas je utorak, 2. jun, 153. dan 2023. Do kraja godine ima 212 dana. 1624. - Rođen poljski vojskovođa...