Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić posljednjeg dana zvanične posjete Azerbejdžanu sastao se sa šefom Službe državne bezbjednosti Ali Naghijevim i šefom Državne službe za migracije Vusalom Husejnovim.

Razgovarano je o unaprijeđenju saradnje i razmjeni iskustava u oblasti bezbjednosti.Istaknuta je važnost pravovremene razmjene informacija u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i ilegalnih migracija.

„Konstatovano da bez obzira na geografski položaj, bezbjednosne prijetnje su iste, sa akcentom na saradnju u borbi protiv terorizma. Ministar Nešić je potvrdio volju da bezbjednosni sektor BiH bude predvodnik sve boljih odnosa dvije države i u tom smislu obavestio šefa službe Naghijeva da su kapital i investicije iz Azerbejdžana u potpunosti sigurni i dobrodošli u BiH“, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Tokom sastanka sa šefom Službe za migracije Azerbejdžana razmijenjena su iskustva u borbi protiv migracija. Azerbejdžan smatra da BiH ima ogromna iskustva u ovoj oblasti koje je od značaja za migracionu službu ove države. Nešić je domaćine pozvao da posjete BiH i na licu mjesta upoznaju sa našim iskustvima i praksom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име