Crnadak prozvao Dodika jer nije pomenuo Milanovićevo odlikovanje brigadi HVO – „Sram vas bilo, nesreće jedne“

Datum:

Share post:

Šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini, Igor Crnadak, prozvao je predsjednika Srpske, Milorada Dodika zbog toga što na jučerašnjoj konferenciji za novinare ni jednom rječju nije pomenio „frenda“ Zorana Milanovića.

Crnadak je na Fejsbuku podijelio tekst Srpskainfo o zločinima brigade HVO koju je u Derventi nedavno odlikovao hrvatski predsjednik i tako izazvao salvu reakcija opozicije, ali i građana i boračkih udruđenja u Republici Srpskoj.

https://www.facebook.com/CrnadakIgor/posts/pfbid02XxsczRjePL3BY5cczsqsGjQmJUFkRmtZ3mfDtqvJtage9E48jwfZTj4ULNTpMshAl

„Sabrana “djela” 103. brigade HVO: čim su prešli Savu, u martu 1992. godine, HVO je napao Kostreš, koji je počišćen: jedni su ubijeni, drugi protjerani, a preostali završili u logorima. Najstarija žrtva Anđa Strinić, 74 godine. Kad je VRS oslobodila Derventu, iza HVO ostale su masovne grobnice sa pobijenim srpskim civilima: uglavnom žene i starci. HVO je u Kostrešu minirao i uništio lokalnu pravoslavnu crkvu. Onda je HVO u aprilu napao selo Čardak. Još jedan “veliki uspjeh”: pobijeno je 38 civila, najmlađa žrtva imala je 15 godina, a najstarija 70. Ukupno 46 srpskih civila odvedeno je u logore, gdje su mučeni i ubijani. Na koje zvijerske načine su izvršene likvidacije neću navoditi. Zloglasna 103. brigada je svojim iživljavanjima na području opštine Derventa  učinila da porodice Živković i Zorić iz sela Gakovac bukvalno nestanu. Za ova dostignuća Zoran Milanović je odlikovao 103. brigadu HVO, u Derventi“, napisao je Crnadak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...