MILOVAN BJELICA: Slovenački režiser potkopava pomirenje i ugrožava suživot

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je Srni da je dokumentarni film „Sarajevo safari“ izmišljotina nekoga ko želi instant slavu i promociju i da takvim lažima slovenački režiser Miran Zupanič potkopava pomirenje, ugorožava suživot i život Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

On je naglasio da Srbi nisu snimali snimali filmove, ni lažne ni istinite, te da je trebalo da se objavi i svijetu istina o stradanju.

„Treba da razobličujemo i razotkrivamo laži koje pričaju turistima u Sarajevu, od lažnih tabli, mapa `opsade` i sličnih `instalacija`, preko nazovi muzeja i `tunela spasa`“, dodao je Bjelica.

Bjelica kaže da narod u Republici Srpskoj zna, a da svijet izgleda i ne zanima, da je priča o „lovu na ljude“ po Sarajevu lažna, a da je mudžahedinsko odsijecanje glave Srbima istinito.

TESTNA REKLAMA

On je dodao da su bijele trake laž, a da je ubijanje ljekara, naučnika i drugih Srba po raznim privatnim zatvorima i na Kazanima istina.

Bjelica je naglasio da je laž i da su Srbi granatirali Markale, spalili Vijećnicu, a da je istina nešto potpuno suprotno od onoga što pričaju u Sarajevu, te da su ti isti ljudi u tom gradu u miru zapalili Arhiv BiH.

U dokumentarnom filmu „Sarajevo safari“ slovenački režiser i scenarsta Miran Zupanič tvrdi da su bogati stranci plaćali mogućnost da sa položaja Vojske Republike Srpske pucaju po civilma u ratnom Sarajevu, a da su stizali iz Beograda helikopterom Vojske Jugoslavije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Milan Kovačević: Veliko je zadovoljstvo raditi sa kolegama iz drugih sredina

Glumca novosadskog Srpskog narodnog pozorišta Milana Kovačevića gledaćemo u ulozi Hasanage u novoj predstavi Gradskog pozorišta “Bijeljina”. Iako ste...

Predstava beogradskog Dramskog pozorišta „ELING“ u Bijeljini 17. oktobra

Za sve ljubitelje pozorišta 17.10.2022. u 20.00 časova predstava "ELING". Predstavu "ELING" izvodi beogradsko Dramsko pozorište. U predstavi igraju: Ljubomir...

DERMAMEDIC: U Sarajevu 29. oktobra „Neauvia Experience Day“ (foto)

Dugo iščekivani event godine "Neauvia Experience Day" koji je veoma zainteresovao naučnu javnost, a u stručnoj organizaciji dr...

Stanovnici MZ „Filip Višnjić“ Bijeljina nezavodoljni rješenjem iz Nacrta regulacionog plana

U Mjesnoj zajednici "Filip Višnjić" u Bijeljini, danas se okupilo tridesetak građana koji su medijima željeli da izlože...