Milan Novitović: Snažna podrška Dodiku i Cvijanovićevoj (foto,video)

Datum:

Share post:

Milan Novitović, nosilac liste Ujedinjene Srpske za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je da se za budućnost Republike Srpske moraju podržati Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

Govoreći na velikoj koalicionoj tribini u Bijeljini kojoj su prisustvovali i Milorad Dodik i Željka Cvijanović, Novitović je pozvao građane Semberije i Republike Srpske da 2. oktobra podrže Milorada Dodika za predsjednika Srpske, a Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.

On je napomenuo da Ujedinjena Srpska izlazi na izbore samostalno sa dvije liste, ali da podržavaju Milorada Dodika i Željku Cvijanović zbog budućnosti Srpske jer su u pitanju lideri i državnici koji nemaju konkurenciju i već su se dokazali svojim djelima.

Obaveza je svih članova Ujedinjene Srpske i svih građana Republike Srpske, kako je rekao,  da budu dio tima koji će donijeti pobjedu Dodiku i Cvijanovićevoj.

“Imamo dva velika razloga zašto smo donijeli odluku da podržimo Dodika i Cvijanovićevu. Prvi razlog nije što ih volimo nego zato što volimo Republiku Srpsku”, naglasio je Novitović.

Prema njegovim riječima, drugi razlog je zato što ih poštuju kao ljudske veličine, političare i državnike koji znaju gdje srpski narod treba da ide, a gdje da stigne.

“Ovo je prilika da izaberemo najbolje, da izaberemo Milorada Dodika i Željku Cvijanović, da imamo stabilnu Vladu Republike Srpske i da imamo srpsko jedinstvo u Sarajevu”, rekao je on.

Novitović je naglasio da Republika Srpska ima odličnu saradnju sa Srbijom zahvaljujući Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku, na šta je, kako je rekao,  posebno ponosan jer je rođen u Srbiji.

“Srbija je prijatelj ne samo Republike

Srpske već i kompletne Bosne i Hercegovine”, istakao je Novitović, direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Novitović je rekao da su predsjednik Vučić i Republika Srbija univerzalni prijatelji, i da su to pokazali kroz realizaciju mnogobrojnih projekata.

Novitović je iskazao da je ponosan što dvadeset i jedna osoba na listi Ujedinjene Srpske dolazi iz Srbije i da BiH neće nikada priznati samoproglašeno Kosovo dok god da se Republika Srpska pita na tu temu.

“Da nam živi Republika Srpska, da nam živi Republika Srbija”, poručio je Novitović.

Dešavanja u Bijeljini
izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...