MIĆIĆ: Radovi na REKONSTRUKCIJI Sokolskog doma idu svojim tokom

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, obišao je radove na zgradi Sokolskog doma i, kako je istakao, njihov cilj je od početka bio da se Sokolski dom vrati kulturi grada.

„Mi smo krenuli u rekonstrukciju Sokolskog doma koja je pripremana nekoliko godina. Ovo je prvi stepen zaštite spomenika kulture, ne samo RS, nego i BiH. Morali smo tražiti različite saglasnosti komisija za zaštitu spomenika i uz njihovu saglasnost napravili smo projekat rekonstrukcije Doma. Obezbijedili smo dio sredstava da završimo ovaj projekat. Prošle godine smo uradili mokre čvorove i dio podrumskih prostorija. Kad smo vidjeli da je potrebna potpuna rekonstrukcija, odlučili smo se da uradimo projekat i rekonstrukciju i vratimo ga prvobitnoj namjeni. Želimo da Dom vratimo potpuno kulturi, da prostorije dobije novoosnovano Gradsko pozorište, svjetski poznat hor „Srbadija“ koji nema svoj prostorije i dogovorićemo se da ovdje pređe i SKUD „Semberija““, rekao je Mićić i dodao da su radovi malo sporiji nego što je očekivano.
 

„Vidjeli smo da sve ide svojim tokom. Dinamika je možda malo usporena, ali ne previše. Nešto se malo kasni sa radovima, zbog nepredviđenih radova u smislu da su u toku rada našli još stvari koje je bilo potrebno zamijeniti, a nisu bili vidljivi golim okom, pogotovo u krovu i gredama. Izmjena u odnosu na projekat su mokri čvorovi za posjetioce, a za sve promjene moramo dobiti saglasnost od komisije za zaštitu kulturnih spomenika“, zaključio je Mićić.

Ljubinka Stević, arhitekta i nadzorni organ nad izvođenjem radova na objektu Sokolskog doma, istakla je da je ovo objekat koji se radi fazno i da postoji mogućnost da se završetak rekonstrukcije malo prolongira.

„Na objektu se radila kompletna sanacija krova iznad bine i sale, a urađena je i sanacija dijela glavne zgrade prema ulici koja nije bila toliko oštećena. U fazi je i rekonstrukcija međuspratne konstrukcije. Kada završimo krov i pokrivanje, onda idu radovi vezani za isušivanje kao sljedeća faza. Znači, završavamo sanaciju krova, poslije toga ide sanacija zidova, a onda i stolarije i bravarije. Sve što možemo da zadržimo, zadržaćemo, a ostalo ćemo raditi novo, ali sve mora biti autentično, onako kako sad izgleda. Planirano je bilo da se radovi završe u septembru, ali zbog zastoja zbog korona virusa, moguće da se radovi malo i prolongiraju“, rekla je Stevićka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUDA IDE PARTIZAN? Bez titule 7 godina, dug 45 miliona evra, igrači bježe

Igor Duljaj je još jedan u nizu trenera koji su potrošeni i koji su platili ceh lošem radu...

Odbornici SO Ugljevik jednoglasni na tematskoj sjednici: UGLJEVIK NE DA RUDNO BOGATSTVO I OBRAZ!

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sjednici jednoglasno su donijeli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija...

I za ove prvomajske praznike Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj

Radnici, opasuljite se! Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj i ove PRVOMAJSKE PORUKE Savez sindikata Republike Srpske ne...

JELENA TRIVIĆ: Paradoks je da pravosnažno osuđivani investitor podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na kršenje Zakona (foto)

-Nažalost, paradoks je da investitor, koji je inače pravosnažno osuđivan, podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na...