MARKOVIĆ: Bez kanalizacije Bijeljina fekalna bomba

Datum:

Share post:

Kada je u pitanju projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković kaže da je riječ o izuzetno značajnom projektu, koji je potpuno opravdan, te da nije urađen Grad Bijeljina bi se našao na, kako kaže,  fekalnoj bombi.

 „Pitanje je da li bi došlo do zagađenja pitke vode na području Grada Bijeljina,  s obzirom da smo poznati kao poljoprivredni kraj, koji proizvodi zdravu hranu. Sve bi to došlo jednog momenta u pitanje. Mislim da je ovaj projekat 100 posto opravdan“, izjavio je Marković.

Značajna uloga donatrskih sredstava
On je rekao i da, kada je u pitanju Bijeljina i izgradnja kanalizacije, značajnu su ulogu imala donatorska sredstava, sto je, kako kaže, dokaz da  je projekat ozbiljno pripremljen i da je sav tim ljudi koji se bavio gradskom kanalizacijom i koji je radio na ovom projektu studiozno radio.

„Više od 50 posto sredstava su bila donatorska, što je dokaz da je projekat opravdan. Mislim da je to jedan stogodišnji projekat, ne samo u dijelu finansija, koja su potrošena, nego i u važnosti za funkcionisanje ovog grada. Zamislite na ovaj broj stanovnika, koliko je sad u Bijeljini, da nismo uradili ovu kanalizaciju. Ovo bi zaista bila jedna fekalna bomba“, naglasio je Marković.

TESTNA REKLAMA

Marković je rekao da su završene glavne dionice, koje su bile planirane za završetak ove godine, te da su ostale još neke sekundarne i prigradska naselja.

„Taj projekat je ocijenjen i od međunarodnih zvaničnih institucija kao jedan od najboljih u BiH i imao je podršku ne samo Grada Bijeljina, nego i Vlade RS“, istakao je Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje...

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...