LOPARE: Načelnik Savić čestitao slavu učenicima i nastavnicima

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je danas školsku slavu Svetog Savu učenicima i prosvjetnim radnicima i naglasio značaj očuvanja tradicije.

„Bitno je sačuvati tradiciju i slaviti Svetog Savu, primjereno uslovima koji su nas snašli“, rekao je Savić na svečanosti u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Loparama.

Prema njegovim riječima, u osnovnim i srednjim školama u Loparama obrazuju se 793 učenika, a školska slava Sveti Sava obilježena je u svim osnovnim školama i srednjoškolskom centru.

U centralnoj osnovnoj školi u Loparama, koja nosi naziv prvog srpskog arhiepiskopa, učitelja i prosvjetitelja, obredu lomljenja slavskog kolača, koji je služio arhijerejski namjesnik tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović, prisustvovalo je opštinsko rukovodstvo.

Direktor ove škole Dragan Lukić rekao je novinarima da se slava obilježava u skladu sa epidemiološkim uputstvima Ministarstava zdravlja i prosvjete Republike Srpske, izrazivši nadu da će sljedeću godinu učenici, zaposleni u školi i njihovi gosti slavu slaviti na način kako se to radilo prije pandemije virusa korona.

„Krsnu slavu Svetog Savu proslavljamo u hramovima, školama i domovima u drugačijim okolnostima, bez većeg okupljanja, ali suština je ista, molitveno se slavi ime Svetog Save“, istakao je prota Jović u obraćanju nakon lomljenja slavskog kolača.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...