KRIVIČNA PRIJAVA ''OKTAN PROMETA'' iz Bijeljine protiv gradonačelnika Banja Luke – neosnovana?!

Datum:

Share post:

Krivična prijava koju je kompanija "Oktan promet" na čelu s Vojinom Mitrovićem podnijela protiv gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića i dva gradska načelnika Slobodana Stanarevića i Petra Bilčara ovih dana je opet u žižu javnosti dovela sporno zemljište Poljoprivredne škole u Banjaluci, oko kojeg se već godinama vodi sudski spor.

 
 
 

Ova parcela u naselju Lazarevo pripadala je Poljoprivrednoj školi, koja je to zemljište mijenjala s Pericom Repajićem. Kompanija "Oktan promet" je u međuvremenu od Repajića kupila parcelu, a grad je tužio Poljoprivrednu školu, Repajića i "Oktan promet".

Radojičić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, kazao je da je prijava podnesena jer nije izdata dozvola za gradnju pumpe na zemljištu Poljoprivredne škole koje je u sporu.

"Grad dokazuje da se radi o zemljištu koje nije moglo biti predmet prometovanja na način na koji je bilo i o tome se vodi niz sudskih postupaka", objasnio je Radojičić.

TESTNA REKLAMA

Istakao je da je krivična prijava u potpunosti neosnovana te da je interes grada da štiti gradsku imovinu.

"Naš je interes zaštita grada i gradske imovine i ne možemo u ovom slučaju postupati drugačije. Gradsku imovinu štitimo i na ovakav način, a sve u skladu sa zakonom", rekao je Radojičić.

Vojin Mitrović, vlasnik kompanije "Oktan promet" iz Bijeljine i poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, istakao je da on lično nije podnio krivičnu prijavu protiv Radojičića i načelnika.

"Krivičnu prijavu je podnio pravni zastupnik kompanije 'Oktan promet' Savo Bojanović", rekao je kratko Mitrović.

Slučaj Poljoprivredna škola: Radojičić, Stanarević i Bilčar saglasni - prijava neosnovana

Bojanović je kazao da ovu kompaniju ne zanima što je u toku sudski postupak, jer su oni zakonski vlasnici parcele, koju su platili, te žele da na njoj izgrade benzinsku pumpu, kako je, prema njegovim riječima, i planirano izmjenom Regulacionog plana.

Dodao je da je Gradska uprava zahtjev kompanije prije nekoliko godina odbila te da su se obratili drugostepenom organu Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

"Nadležno ministarstvo je poništilo zaključak Gradske uprave. Problem je što sada Gradska uprava ne želi ni da poništi naš zahtjev, ali ni da nam da građevinsku dozvolu", tvrdi Bojanović.

Stanarević je rekao da ovu krivičnu prijavu smatra neosnovanom.

"U toku je spor i dok se ne riješi ne možemo ništa učiniti", rekao je on.

Bilčar kaže da se slaže s Radojičićem i Stanarevićem da je prijava neosnovana te da moraju raditi u skladu sa zakonom.

"Moramo voditi računa o interesima svih građana, kao i o gradskoj imovini bez obzira na prijetnje kakve god vrste bile", rekao je Bilčar.

Odgovor na naš upit koji smo uputiliputili nadležnom ministarstvu, kao i Okružnom tužilaštvu Banjaluka, nismo još dobili.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima 1. septembra

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u...

AMD slučajno otkrio novu seriju Ryzen 7000 desktop procesora

Ne morate da čekate do jeseni da biste imali predstavu o tome kakvi će AMD-ovi Ryzen 7000 desktop...

AGRO SAVJET: Tikve sudovnjače

Tikve sudovnjače, a najpoznatije su natega i vrg, danas rijetko ko gaji mada su nekada imala široku upotrebu...