Kinezi zainteresovani za investicije u Republici Srpskoj

Datum:

Share post:

Predstavnici uglednih kineskih kompanija "China Construction Front Group" i "Dahua Technology" posjetili su Bijeljinu gdje su razgovarali sa direktorom JU "Vode Srpske" Miroslavom Milovanovićem i zamjenikom gradonačelnika Bijeljine Markom Mihajlovićem o mogućnostima poslovne saradnje i investicija na području Semberije i cijele Republike Srpske.

Na sastanku koji je održan u prostorijama JU "Vode Srpske" Bijeljina konstatovano je da su kompanije iz prijateljske Kine dobrodošle u Republiku Srpsku i da postoje velike mogućnosti za međusobnu saradnju.

Jing Fei, izvršni direktor kineske državne kompanije "China Construction Front Group", istakao je da je ova kompanija svjetski lider u građevinskoj industriji, u poslovima niskogradnje i visokogradnje, i da posluje na svim kontinentima.

– U Evropi trenutno imamo najviše poslova u Njemačkoj, Rusiji, Rumuniji i Srbiji i zainteresovani smo da proširimo naše poslove i u Republici Srpskoj i BiH. Naša kompanija posjeduje sve međunarodne licence za radove niskogradnje i visokogradnje, od izgradnje metroa i autoputeva, do gradnje visokih zgrada. Ponosni smo na naše projekte po kojima smo postali prepoznatljivi u svijetu. U Šenženu smo izgradili najviše zgradu u Kini visine 600 metara, dok smo u Rusiji podigli najviše zgradu u Evropi visine 400 metara, kaže izvršni direktor "China Construction Front Group".

Teri Sun iz "Dahua Technology" naglasio je da je njegova kompanija druga u svijetu u oblasti tehnologije video nadzora a bave se i poslovima IT tehnologija. Istakao je da "Dahua Technology" ima veliki broj poslovnih partnera u Srbiji i da postoji interesovanje za poslovnu saradnju sa Republikom Srpskom i drugim zemljama u regionu.

TESTNA REKLAMA

Direktor JU "Vode Srpske" Bijeljina Miroslav Milovanović istakao je da Republika Srpska ima veliko poštovanje prema Kini i kompanijama iz ove zemlje.

– Republika Srpska ima izuzetno dobru institucionalnu i poslovnu saradnju sa Kinom i sigurno je da će ta saradnja u budućnosti biti još bolja. Neke kineske kompanije već rade u Republici Srpskoj. Postoji veliko interesovanje sa njihove strane i mi ćemo razmotriti sve mogućnosti saradnje. Vjerujem da ćemo u narednom periodu imati više investicija. Za Republiku Srpsku su novi poslovi, zapošljavanje i nova radna mjesta najvažnija tema, kaže Milovanović.

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Marko Mihajlović poželio je dobrodošlicu predstavnicima kineskih kompanija i poručio da su grad Bijeljina i cijela Republika Srpska otvoreni za saradnju sa kineskim partnerima.

– U narednom periodu ćemo organizovati nove sastanke i prezentacije s ciljem da uspostavimo konkretnu saradnju sa kineskim kompanijama na području grada Bijeljina. Kineske kompanije imaju veliku ekspanziju i pokazali su da su najbolji u svijetu u pogledu investicija i poslovanja. Siguran sam da će donijeti kvalitet više na našem tržištu, kako u Bijeljini, tako i u cijeloj Republici Srpskoj i BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljina.org

Novi komentar

Komentara

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...