JELENA TRIVIĆ: “Nećemo učestvovati u radu posebne sjednice NSRS“

Datum:

Share post:

-Nećemo učestvovati u radu posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske zato što posebne sjednice sve češće postaju cirkus samo zbog toga što neko nema temu- rekla je Jelena Trivić prije početka sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se raspravlja o davanju agremana ambasadoru NJemačke u BiH.

Ona je napomenula da je aktuelni režim u nedostatku tema i konkretnih rješenja otvarao benzinsku pumpu, te da sada, nameću nešto što nikako ne treba da bude tema.

-Suštinski razlozi za neučestvovanje u ovoj sjednici jesu to da mi ovo ne vidimo kao temu i mislimo da je ovo suluda i sumanuta politika, jer možete i ne morate da se slažete sa stavovima pojedinih zemalja, ali sa njima morate da održavate diplomatsko-političke odnose- rekla je ona.

Ona je podsjetila da su mnoge zapadne zemlje priznale nezavisnost tzv. Kosova, ali da su svi ambasodri tih zemalja i dalje u Beogradu, jer diplomatski odnosi se prekidaju u ekstremnim situacijama u kojim se, mi nećemo naći, jer je ovo predstava jednog čovjeka koji pred izbore više nema šta da ponudi i to je naš ključni razlog zbog čega ne želimo da dajemo legitimitet ovoj temi.

TESTNA REKLAMA

-Ovim se pravi problem našim firmama, zdravim firmama koje izvoze u NJemačku, jer je NJemačka naš najvažniji spoljno-trgovinski partner, a pravi se i problem ljudima koje je ovaj režim protjerao u NJemačku i koji danas tamo žive i rade- kaže Trivićeva.

Ona kaže da je opozicija ne želi da bude dio predstave kojom se srozava Narodna skupština i njeni poslanici.

-Ja sam do sada imala nebrojeno diskusija na posebnim sjednicama koje se uvijek svedu na to da se neko udalji od teme i priča satima o nečemu što nije bitno za život građana Republike Srpske, da neko satima zloupotrebljava govornicu, ponižava poslanike i samu Narodnu skupštinu, jer tema moraju biti životi ljudi- istakla je Trivićeva.

Ona je zaključila da će učestvovati u posebnoj sjednici koja je zakazana nakon ove jer se radi o pitanjima važnim za život naših građana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U bijeljinskoj Biblioteci promovisan roman Saše Terzića „Miloš i akmače“ (foto)

U prepunoj sali Narodne biblioteke "Filip Višnjić", promovisan je roman Saše Terzića "Miloš i akmače", o ratnom komandantu...

DNEVNI HOROSKOP za 2. februar

OVAN POSAO: Danas nije vaš dan. Pojačana nervoza. Ipak ćete uspeti da obavite neke osnovne stvari, za danas se...

RK BIJELJINA: Marko Jevtić u Španiji (foto)

Marko Jevtić koji je ponikao u RK Bijeljina, potpisao je za Španski klub Bidasoa Irun. Posle uspješne epizode u...

Predstavljeni Samsung Galaxy S23 telefoni, šta je sve novo

Južnokorejski Samsung je zvanično objavio svoju najnoviju seriju flegšip telefona, koja stiže sa određenim poboljšanjima. U okviru svoje Galaxy...