SELAK, SPS: Demografska obnova je nacionalni interes

Datum:

Share post:

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i nosilac liste za NSRS u Izbornoj jeidnici 3 Goran Selak poručio je danas da je Republici Srpskoj hitno potrebna demografska obnova jer je to nacionalni interes Republike Srpske.

On je na konferenciji za medije posvećenoj dmeografskoj obnovi i podršci rađanju koja je održana u Banjaluci istakao da sve političke i druge snage u Srpskoj treba da se okupe oko ovog veoma značajnog nacionalnog pitanja, iznesu svoje prijedloge i da se dođe do zajedničkog rješenja.

– Republiku Srpsku je u posljednjih 10 godina napustilo oko 300.000 stanovnika, što je približno gradu veličine Banjaluke sa okolinom. Kao odgovorni ljudi, kao narodni poslanici i kao predstavnici građana moramo da reagujemo, da započnemo posao i da što prije pokažemo rezultate – rekao je Selak.

On je dodao da je prošle godine u Srpskoj rođeno manje od 9.000 beba, a da je preminulo više od 14.000 ljudi, što je dovoljan alarm. Selak kaže da SPS od osnivanja ima iste ciljeve koji su sadržani i u političkoj platformi “Srpska iznad svega”, a jedan od tih ciljeva je konkretna i efikasna podrška rađanju.

– Naše rješenje je da se za svako novorođeno dijete u Republici Srpskoj isplati po 5.000 KM, a u nerazvijenim opštinama 10.000 KM podrške. Kroz razgovore sa strukom, udruženjima, roditeljima i građanima došli smo do rješenja koje će dati rezultate odmah, za razliku od dosadašnjih aktivnostima na ovom planu koje su dale ili nikakve ili veoma slabe rezultate. Tu možemo da napravimo rezultat samo odgovornom i složnom politikom – naglasio je Selak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...