GOCK Bijeljina posjetili mališane u JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ povodom Nedjelje djeteta (foto)

Datum:

Share post:

Povodom obilježavanja Nedjelje djeteta, volonteri Crvenog krsta Bijeljina danas su posjetili vrtić „Čika Jova Zmaj“, te se družili sa malim drugarima i podijelili promo materijal, slatkiše, sokiće, te pernice koje je obezbjedila apoteka Expera.

Luka Milošević, predsjednik mladih GOCK Bijeljina, istakao je da su se volonteri Crvenog krsta, kao i svake godine pridružili obilježavanju Nedjelje djeteta.

“Naši volonteri su i ove godine kao i prethodnih, preuzeli na sebe organizaciju akcija povodom Nedjelje djeteta. Jedna od akcija koju sprovodimo jeste obilazak vrtića gdje smo podjelili poklone za male drugare u vidu slatkiša, balona Crvenog krsta, bojanke i sokiće.  Sponzor akcije je bila i apoteka Expera koja nam je uručila oko 100 pernica sa bojicama. Takođe, očekujemo jednu veš mašinu koju ćemo, u sklopu ove Nedjelje, uručiti višečlanoj socijalno ugroženoj porodici”, rekao je Milošević.

GOCK Bijeljina obnovila je svoje redove mladih, te je dobila i nove mlade volontere, što im je omogućilo lakši rad i realizaciju akcija.

Aleksandra Lukić, predsjednik aktiva JU Dječiji vrtić Čika Jova Zmaj, istakla je da je rukovodstvo, kao i mališani, uvijek počastvovani dolaskom mladih iz Crvenog krste. Kako kaže, uvijek se raduju gostima, jer dolaze vedra i nasmijana lica.

“U proteklim danima je bilo dosta aktivnosti, mada mi aktivnosti imamo i pored dječije Nedjelje, ali u toku ove sedmice te aktivnosti budu malo pojačane. Trudimo se da raznim aktivnostima, uljepšavamo njihovo druženje. Najviše ih raduju izleti, predstave i igre na otvorenom”, kaže Lukićka, te dodaje da se svakodnevno trude da mališanima ispune sve o čemu maštaju.

GOCK Bijeljina u proteklom periodu obilježila je i Svjetski dan starijih osoba, 1. oktobar. Takođe, obilježili su i  1. Septembar, Svjetski dan prve pomoći gdje su na Gradskom šetalištu građane učili ih osnove prve pomoći.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...