DRAGANIĆ AD „GRAD“: Sutra počinje XX jubilarni Međunarodni sajam „INTERAGRO 2022“ (video)

Datum:

Share post:

Jubilarni XX Međunarodni sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „INTERAGRO 2022“ održaće se u periodu od 20. do 22. septembra 2022.godine u Bijeljini.

Ratomir Draganić, vršilac dužnosti direktora AD “Grad”, govoreći za portal Dešavanja u Bijeljini, najavio je da će sajam biti otvoren sutra u 11.00 časova kojem će prisustvovati veliki broj zvanica, a između ostalog i predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović.

“Veliki broj organizacija i institucija se uključio kada je u pitanju sama organizacija sajma. Krenuli smo prije četiri mjeseca kada je riječ o organizaciji, a prije mjesec dana su krenule i ozbilnije pripreme i do sada smo uspjeli sve ono što je planirano. Veliku zahvalnost dugujemo predsjedniku Željki Cvijanović, Vladi RS, Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS, kao i ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH, Staši Košarcu. Veliku zahvalnost dugujemo i gospodinu Zoranu Maletiću, koji je predsjednik Upravnog odbora sajma “Interagro”. Pet gradova i opštna je prošle godine bilo na sajmu, ove godine će biti 11”, rekao je Draganić, te najavio da posjetioce na sajmu očekuje predavanje eminentnih stručnjaka iz raznih sfera.

TESTNA REKLAMA

Na jubilarnom XX Međunarodnom sajmu poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „INTERAGRO 2022“ prisustvovaće oko 243 izlagača iz deset evropskih zemalja. Po prvi put, otkako se organizuje sajam “Interagro”, učestvuje i zemlja partner, Sjeverna Makedonija.

“Sajmu će prisustvovati i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede iz Vlade Sjeverne Makedonije, gospodin Ljupče Nikolovski, koji će se sutra i na dan otvaranja obratiti svim prisutnim zvanicama i to nam je velika čast, jer do sada nismo imali zemlju partnera. Oni će uveličati sajam sa svojih 15 privrednih subjekata. Veliku podršku je dala i Vlada pokrajine Vojvodina”, rekao je Draganić za portal Dešavanja u Bijeljini.

On je istakao da je sajam izuzetno važan za Bijeljinu, ali i za Republiku Srpsku, s obzirom da je jedinstven na našim prostorima.

Ovom prilikom, Draganić je najavio da je ulaz na sajam ove godine besplatan, te pozvao sve sugrađane da uveličaju događaj, te da učestvuju u nagradnoj igri gdje sve učesnike očekuju vrijedne nagrade.

Poljoprivredni sajam u Bijeljini se svrstava u grupu najznačajnijih poljoprivrednih manifestacija u BiH, što je i logično s obzirom da je opština Bijeljina najrazvijenije agrarno područje u Republici Srpskoj i da je Semberija poznata po razvijenoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih...

Sastanak Izvršnog odbora RSS: Dokazali smo snagu, nastavljamo još jače

Republička stranka Srpske /RSS/ održala je večeras u Bijeljini sastanak proširenog Izvršnog odbora na kojem su analizirani rezultati...

“DESNA RUKA” Dodik o isključenju Igora Radojičića iz SNSD

NEKADAŠNJA “DESNA RUKA” Dodik otkrio šta misli o isključenju Igora Radojičića iz SNSD Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je...

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

Nebojša Vukanović, lider liste Za pravdu i red, komentarisao je za Klix.ba izborne rezultate i poručio da je...