DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Grad nam duguje 500.000 KM (foto, video)

Datum:

Share post:

Iz Doma zdravlja Bijeljina poručili su da Gradska uprava grada Bijeljina duguje Domu zdravlja oko 500.000 KM za liječenje članova porodica poginulih, ratnih vojnih invalida, za troškove struje, vode, telefona i grijanja u područnim ambulantama.

Gordana Mitrović, pomoćnik direktora za finansije istakla je da je riječ o uslugama koje pruža Dom zdravlja, a koje prema zakonu finansira Grad Bijeljina, kao što su  sistematski pregledi za upis djece u školu, te da je rukovodstvo Doma zabrinuto za dalji nastavak sprovođenja ovih i drugih usluga.

„U prva tri mjeseca ove godine uspjeli smo da isfinansiramo navedene usluge iz sopstvenih sredstava, od participacija, komercijalnih usluga, ali postoji bojazan koliko ćemo dalje moći da kreditiramo nešto što nije naša obaveza, nego obaveza Grada i gradskog budžeta. Gradska uprava nam duguje određeni iznos iz 2021. godine, zatim 300.000 KM koje smo dobili rebalansom budžeta za prethodnu 2022. godinu, a za tri mjeseca tekuće godine 180.000 KM“, rekla je Mitrovićeva.

Ona je istakla da su i sredstva za finansiranje investicija u zdravstvu rebalansom budžeta smanjena sa 230.000 KM na 80.000 KM.

„Apelujemo da Gradska uprava, gradonačelnik, njegovi saradnici i Odjeljenje za društvene djelatnosti shvate situaciju i što prije uplate sredstva jer je zdravlje ljudi iznad svake politike! Direktorka Doma zdravlja i naše Odjeljenje za finansije u stalnom su kontaktu sa Gradskom upravom i vidimo da tamo postoje neki službenici koji su voljni da potpišu i doznače sredstva, dok neki drugi to ne žele. Mi smo protiv takvog odnosa“, zaključila je Mitrovićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...