„Briga o boračkoj populaciji“ Rukovodstvo RiTE sa predstavnicima Boračke organizacije Ugljevika

Datum:

Share post:

Rukovodstvo Rudnika i termoelektrane “Ugljevik” danas se sastalo sa rukovodstvom lokalne Boračke organizacije pri čemu su dogovorili dalji  nastavak rada firme “Bors preporod” koja zapošljava radnike iz boračke populacije u okviru ovog privrednog giganta.

„RiTE Ugljevik , kao društveno odgovorno preduzeće, punih četrnaest godina podržava rad preduzeća koje zapošljava invalide, prvenstveno iz kategorije RVI i članova njihovih porodica.  Dogovorili smo da nam Boračka organizacija u narednom periodu dostavi analizu potreba u vezi sa zapošljavanjem lica iz reda boračkih kategorija , kako bismo sukcesivno zapošljavali, prvenstveno članove porodica iz kojih niko nije u radnom odnosu,“ rekao je Dragiša Vidaković, izvršni direktor za proizvodnju uglja i razvoj rudnika u RiTE Ugljevik.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković rekao je da firma “Bors preporod” zapošljava 36 lica koji obavljaju poslove u okviru RiTE “Ugljevik” a koji su invalidi rata, demobilisani borci i članovi porodica poginulih boraca.

„Naišli smo na razumijevanje rukovodstva RiTE da će ova firma i dalje raditi u okviru ovog preduzeća“, rekao je Marinković.

On je dodao da je donesen zaključak da Boračka organizacija Preduzeću dostavi spiskove nezaposlenih demobilisanih boraca, koji imaju potrebu za zaposlenjem.

RiTE “Ugljevik” je dobitnik Zlatne značke Boračke organizacije Republike Srpske za nesebičnu podršku boračkoj populaciji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...