Događaj sedmice: Prodaja Poljoprivrednog zavoda Bijeljina-''Žal za propuštenom šansom''

Datum:

Share post:

Ukoliko bismo birali najznačajniju vijest sedmice u Bijeljini, vjerovatno bi se sama po sebi nametnula informacija o prodaji Poljoprivrednog zavoda Bijeljina.

Kao što je već poznato, na javnoj prodaji, održanoj 10. aprila u  Osnovnom privrednom sudu u Bijeljini, prodata je imovina Poljoprivrednog zavoda AD Bijeljina za iznos od 650.000 KM. Najbolju ponudu dao je Dragan Pandilovski, vlasnik bijeljinskog  preduzeća „San Marko“. Mlinsko – prerađivačko  preduzeće „Mlin Pavlović“ ponudilo je 600.000 KM, dok je Građevinsko preduzeće „Zidar Živanović“ iz Ugljevika ponudilo 500.000 KM.
Dragan Pandilovski

Na javnoj prodaji učestvovala je i Fabrika boja i lakova „Edinthon“ iz Vršana, sa ponudom od 400.000 KM, te Kovačnica „Sakramentski“ sa 310.000 KM, dok je hipotekarni povjerilac i tražilac izvršenja Pavlović banka ponudila početni iznos od 275.377 KM, što je predstavljalo trećinu procijenjene  vrijednosti imovine koja se sastoji od više poslovnih zgrada i zemljišta površine oko 9.700 metara kvadratnih.

Ova vijest, možda, I ne bi zasluživala toliku medijsku pažnju, da svojevremeno nismo pričali o tome da će Poljoprivredni zavod jednog dana, u okviru Poljoprivrednog fakulteta, prerasti u Poljoprivredni institute i da će postati ozbiljna institucija za kontrolu kvaliteta hrane, zemljišta i ukupnog razvoja u oblasti poljoprivrede na području ovog dijela Republike Srpske.

TESTNA REKLAMA

Ovako, ostaje samo žal za propuštenom šansom.

Imovina  Poljoprivrednog zavoda nalazi se na atraktivnoj lokaciji, u okviru Industrijske zone 2 u Bijeljini i za sada nije poznato šta će novi vlasnik uraditi sa tom lokacijom. Kupac ima rok od mjesec dana da uplati izlicitirani iznos. U protivnom, šansu za kupovinu dobija drugi, odnosno treći najbolji ponuđač.

Dragan Tešić, nekadašnji radnik Poljoprivrednog zavoda AD izjavio je da radnici godinama čekaju na rješavanje svog statusa.
Dragan Tešić
 „ Nadamo se da ćemo naplatiti bar dvije trećine od radničkih potraživanja koja iznopse između 160.000 i 170.000 KM. U pitanju je sedamnaest radnika koji su sudskim putem pokušavali da naplate svoja potraživanja. Znam da Pavlović banka I Poreska uprava Rs potražuju značajne iznose.“.

Krajem 2006. godine 50,51 odsto imovine Poljoprivrednog zavoda  kupilo je preduzeće “Agro BN” Mihajla  Vidića za iznos od 105.000 KM, uz obavezu da u naredne tri godine investira oko 250.000 KM, te da zadrži  30 radnika I da zaposli novih šest radnika, uz zadržavanje pretežne djelatnosti. Poljoprivredni zavod je nekako radio oko tri godine, nakon čega su nastupile godine agonije i neizvjesnosti za zaposlene.
 
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...