DODIK O SPORAZUMU: „Postoje razlike u vezi NATO, ali smatramo da ne treba da gubimo vrijeme na to“

Datum:

Share post:

Dodik nakon potpisivanja koalicionog sporazuma „Postoje razlike u vezi NATO, ali smatramo da ne treba da gubimo vrijeme na to“

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je danas nakon potpisivanja sporazuma o formiranju vlasti na zajedničkom nivou da je na neubičajeno brzo došlo do dogovora i konsenzusa, ali i da postoje razlike u vezi sa NATO.

Dodik nakon potpisivanja koalicionog sporazuma "Postoje razlike u vezi NATO, ali smatramo da ne treba da gubimo vrijeme na to"
FOTO: BOSNAINFO

Na neubičajeno brz način je došlo do dogovora i konsenzusa. Treba se formirati Savjet ministara i da se bavimo operativnim pitanjima – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Sarajevu.

On je istakao da je uložen ozbiljan napor, brzina i uvažavanje partnera, što je podrazumijevalo da pokušaju doći do efikasnog formiranja vlasti, usvajanja važnih dokumenta poput budžeta, kao i deblokade planova.

PROČITAJTE JOŠ

Dodik je istakao da su izabrali dobar dan za potpisivanje sporazuma kada BiH treba da dobije status kandidata za EU.

TESTNA REKLAMA

– Imamo mi razlike oko NATO, niko nije napustio svoje pozicije, ali smo smatrali da ne treba da gubimo vrijeme oko toga – rekao je Dodik.

Lideri SNSD Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDP Nermin Nikšić danas su u Sarajevu potpisali smjernice, načela i ciljeve u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH za period 2022-2026. godina.

Prethodno je održan sastanak delegacija HDZ-a BiH, SDP BiH, SNSD i njihovih koalicionih partnera o formiranju vlasti na nivou BiH.

Dodik je na kraju odgovarajući na novinarska pitanja poručio još:

– Kad je bilo “Osmorke” niko me nije zvao da moram s njima, ali su me zvali neki Bakirovi prijatelji sa strane i molili da ga ne ostavim na cjedilu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Borba za Petrovića u Bijeljini biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE

Zbijanje redova oko gradonačelnika Bijeljine: Borba za Petrovića biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE Skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD,...

VUČIĆ: Srbija mora da ide u pregovore o KiM inače će da bude zgažena

Srbija mora da ide u pregovore i razgovore o Kosovu i Metohiji inače će da bude zgažena, upozorio...

Gradonačelnik Bijeljine demantuje navode posljednjih pisanja i preformulacije revizorskih izvještaja

Povodom dijelova Izvještaja interne revizije o reviziji izvršenja budžeta Grada Bijeljina u 2022. godini a koji su se...

Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj, a rodom je iz naših krajeva! (foto)

RAD, DISCIPLINA I EDUKACIJA VAS UVEK DOVEDU NA TRON! Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj,...