DODIK: Dogovorili smo da tri strane dostave prijedloge o deeskalaciji krize u BiH

Datum:

Share post:

Na sastanku u sjedištu Delegacije EU u Sarajevu dogovorili smo da tri strane dostave prijedloge o deeskalaciji krize u BiH, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

„Mi nemamo tih problema, jer BiH je sastavljena od dva entiteta i tri naroda. EU želi da ojača evropski put, a mi želimo da budemo primljenoi u nju. Ne bi trebalo da propustimo priliku, jer će oni odlučivati o prijemu nekoliko zemalja, a šteta bi bila da tu ne bude i BiH, da dobijemo status kandidata“, rekao je Dodik te dodao:

„BiH nema suverenost i samo se čeka šta će neko od stranaca da uradi. Dakle, naš pristup podrazumijeva, da se potvrdi ustavno određenje BiH, teritorijalni integritet BiH ne smije niko da ugrožava. Mi želimo da bude primljeni u EU, a mi tražimo da sa njima razgovaramo o neophodnom paketu kao minimalnom uslovu za status ulaska u EU“, navodi Dodik.

Ističe da deeskalacija podrazumijeva da se popuni Savjet ministara.

„Bošnjaci i Hrvati su u punom kapacitetu, dok Srbi to nemaju. To bi moglo da dovede do krize Savjeta ministara ukoliko se to pitanje ne riješi. Vidimo da u Trojci postoje najave da nešto ne žele da glasaju. To bi bilo nešto što niko ne želi“, kazao je predsjednik Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 4. oktobar

OVAN POSAO: Ako je za vas uspešan dan onaj koji počinje fizičkim aktivnosima ili poslom koji je povezan sa...

PET MAGAZIN: Genetska oboljenja ljubimica

Mace mogu da se prehlade, da ih boli stomak, zub ili da imaju neku virusnu infekciju. Ali, nije...

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...