DODIK: Dogovorili smo da tri strane dostave prijedloge o deeskalaciji krize u BiH

Datum:

Share post:

Na sastanku u sjedištu Delegacije EU u Sarajevu dogovorili smo da tri strane dostave prijedloge o deeskalaciji krize u BiH, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

„Mi nemamo tih problema, jer BiH je sastavljena od dva entiteta i tri naroda. EU želi da ojača evropski put, a mi želimo da budemo primljenoi u nju. Ne bi trebalo da propustimo priliku, jer će oni odlučivati o prijemu nekoliko zemalja, a šteta bi bila da tu ne bude i BiH, da dobijemo status kandidata“, rekao je Dodik te dodao:

„BiH nema suverenost i samo se čeka šta će neko od stranaca da uradi. Dakle, naš pristup podrazumijeva, da se potvrdi ustavno određenje BiH, teritorijalni integritet BiH ne smije niko da ugrožava. Mi želimo da bude primljeni u EU, a mi tražimo da sa njima razgovaramo o neophodnom paketu kao minimalnom uslovu za status ulaska u EU“, navodi Dodik.

Ističe da deeskalacija podrazumijeva da se popuni Savjet ministara.

„Bošnjaci i Hrvati su u punom kapacitetu, dok Srbi to nemaju. To bi moglo da dovede do krize Savjeta ministara ukoliko se to pitanje ne riješi. Vidimo da u Trojci postoje najave da nešto ne žele da glasaju. To bi bilo nešto što niko ne želi“, kazao je predsjednik Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUDA IDE PARTIZAN? Bez titule 7 godina, dug 45 miliona evra, igrači bježe

Igor Duljaj je još jedan u nizu trenera koji su potrošeni i koji su platili ceh lošem radu...

Odbornici SO Ugljevik jednoglasni na tematskoj sjednici: UGLJEVIK NE DA RUDNO BOGATSTVO I OBRAZ!

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sjednici jednoglasno su donijeli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija...

I za ove prvomajske praznike Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj

Radnici, opasuljite se! Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj i ove PRVOMAJSKE PORUKE Savez sindikata Republike Srpske ne...

JELENA TRIVIĆ: Paradoks je da pravosnažno osuđivani investitor podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na kršenje Zakona (foto)

-Nažalost, paradoks je da investitor, koji je inače pravosnažno osuđivan, podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na...