DANAS ZVANIČNO počinje gradnja autoputa Kuzmin-Rača-Bijeljina

Datum:

Share post:

Danas će u prisustvu predsjednika Srbije i Turske, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, svečano biti označen početak radova na autoputu Beograd – Sarajevo, deset mjeseci od potpisivanja komercijalnog ugovora za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica saobraćajnice u koju će biti uloženo 250 miliona evra.
 
Budući auto-put gradiće se u dva pravca: Bijeljina–Sremska Rača (granica sa BiH)–Kuzmin i Požega–Kotroman (granica sa BiH).

Vrijednost potpisanog ugovora je 250 miliona evra i obuhvata pripremu planske, projektne i tehničke dokumentacije i izvođenje radova na dionici Sremska Rača–Kuzmin – ukupno 225 miliona evra, rekla je Zorana Mihajlović ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Zorana Mihajlović

Pripremni radovi na izgradnji mosta na Savi u Sremskoj Rači, na dionici auto-puta Kuzmin–Sremska Rača, počeli su inače krajem avgusta ove godine. Budući auto-put će imati dvije vozne i jednu zaustavnu traku u oba smjera, a dozvoljena brzina će biti 130 kilometara na čas.Dionica auto-puta od Kuzmina do Sremske Rače, dužine oko 18 kilometara, projektuje se kao dio budućeg auto-putnog pravca prema Bijeljini.

TESTNA REKLAMA

Bijeljina  spremno dočekuje izgradnju dionice autoputa. Skupština grada Bijeljina jednoglasno je usvojila Prostorni plan grada, strateški dokument koji u narednih 20 godina određuje dugoročne ciljeve i mjere prostornog razvoja, a kojim se, između ostalog, definiše i konačna trasa budućeg autoputa kroz Semberiju.

Predviđeno je da buduća saobraćajnica prolazi kroz naselja Kuzmin i Bosut, sve do postojećeg graničnog prelaza kod Sremske Rače, gdje će biti izgrađen i most u dužini od oko 1,3 kilometara.

Pored mosta, predviđena je i izgradnja graničnog prelaza.

Za ovu dionicu potrebno je izraditi preostalu tehničku dokumentaciju, što je obuhvaćeno ugovorom sa turskom kompanijom.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...