DA LI ZNATE da sve komunalne probleme U BIJELJINI možete prijaviti ONLINE?

Datum:

Share post:

Gradska uprava Bijeljina već nekoliko godina nudi građanima mogućnost prijave komunalnih problema putem Online servisa Sistem 48. Testirali smo Sistem 48 i uvjerili se u njegovu efikasnost.

Gradska uprava prepoznala je važnost elektronskih usluga i servisa, kao i važnost transparentnosti u radu javnih institucija. Sistem 48 uspostavljen je u cilju rješavanja problema građana, a objedinjuje sve nadležne službe Gradske uprave i javnih preduzeća koja su u nadležnosti Grada.

Šta je Sistem 48?
Radi se o web platformi koja je 24 sata dostupna na adresi http://www.bijeljina48.org/.
Dizajnirana je na takav način da je prilagođena za korištenje i putem mobilnog telefona. Nakon prijave komunalnog problema, nadležna služba će vam odgovoriti u roku od 48 sati sa informacijom koje mjere su preduzete u cilju rješavanja prijavljenog problema.

Koliko je sistem funkcionalan?
Naš tim detaljno je pregledao platformu i ustanovio da su građani do sada podnijeli oko 450 prijava od čega je samo šest zahtijeva odbačeno jer Grad nije bio nadležan za njihovo rješavanje. Dakle, sistem je u potpunosti funkcionalan i veoma efikasan (99% riješenih zahtijeva).

Kakvu prijavu mogu da podnesem?
Građani mogu da podnesu prijave komunalnih problema koji se odnose na razne oblasti. Navodimo samo neke primjere do sada riješenih prijava: Saniranje udarnih asfaltnih rupa, nagomilavanje smeća na određenoj lokaciji, prijava divljih deponija, uklanjanje rastinja, neispravnost gradske rasvjete, prijava buke, problemi sa vodovodom i kanalizacijom, problemi sa saobraćajnom signalizacijom i slično.

TESTNA REKLAMA

Kako se podnosi prijava?
Prijava se podnosi popunjavanjem upitnika na stranici http://www.bijeljina48.org/#formular. 
Važno je napomenuti da prijava može da bude anonimna, odnosno niste u obavezi da navedete svoje ime i prezime. Naravno, ne smijete zloupotrebljavati Sistem48 i podnostiti lažne prijave jer je to kažnjivo.

U formularu za prijavu potrebno je odabrati vrstu problema na način da odaberete jednu od ponuđenih kategorija:
 • Komunalni problemi
 • Rasvjeta
 • Semafori Ekologija
 • Gradske ulice, lokalni i nekatogorisani putevi
 • Problemi iz nadležnosti Komunalne policije
 • Problemi iz nadležnosti Odjeljenja za inspekcijske poslove
 • Problemi iz nadležnosti AD "Komunalac”
 • Problemi iz nadležnosti Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove
 • Problemi iz nadležnosti AD "Vodovoda i kanalizacije
 • Problemi iz nadležnosti JP "EkoDep” Problemi iz nadležnosti JP "Gradska toplana”
 • Problemi iz nadleznosti JKP ''Gradsko groblje”
 • Problem komaraca i pasa lutalica
Nakon odabira kategorije, potrebno je popuniti polje „Opis problema“.
Nastojte da budete što precizniji i detaljniji kako bi službe mogle jasno da zaključe o kakvom konkretnom problemu se radi, kao i da lokacija na koju se prijava odnosi bude dovoljno dobro opisana.
Fotografije i dokumentacija
Formular za prijavu omogućava i dodavanje fotografija ili dokumenata. Npr, ako prijavljujete nagomilavanje smeća kod kontejnera ili divlju deponiju, bilo bi dobro da dostavite i fotografije.
Način obavještavanja
Prilikom podnošenja prijave imate mogućnost da odaberete, na koji način će vas Sistem obavijestiti o odgovoru nadležne službe na vašu prijavu. Ponuđene su dvije opcije: email i SMS.
Šta se dešava kasnije? Nakon što ste podnijeli prijavu, ona dobija status “Obrada u toku”. Na vaš email (SMS) stići će “Obavještenje o podnijetoj prijavi”, zajedno sa brojem prijave koji kasnije možete koristiti za provjeru statusa. Prva informacija koju ćete dobiti, biće kojoj nadležnoj službi je prijava proslijeđena, a nakon toga, u narednih 48 sati dobićete odgovor nadležne službe o postupcima koji su preduzeti u cilju rješavanja prijavljenog problema. Nakon što problem bude otklonjen (ako je vrsta problema takva da može da se otkloni) dobićete obavještenje, a vaša prijava dobiće status “Prijava riješena”. Status vaše prijave (ali i svih ostalih prijava koje su podnijeli građani) možete pratiti na stranici http://www.bijeljina48.org/pregled/. Možete upisati broj vaše prijaveili pretražiti ostale prijave po vrsti problema, statusu
zahtjeva i vremenu podnošenja.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: impactcentar.org

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BUDI RADNIK: Sutra u Centru za kulturu predstavljanje novih igrača FK ’’Radnik’’ i najava prodaje sezonskih ulaznica

Sutra, (ponedeljak, 15.avgust 2022.)  će se u Galeeriji  Centra za kulturu „Semberija“ sa početkom u 17..00 časova održati pres...

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: NEMOJTE NAM OTIMATI POBJEDU

Ekipa Zvijezde 09 odigrala je neriješeno 1:1 sa ekipom Kozare, a nakon meča vidno ljut i izrevoltiran sudijskom...