CVIJANOVIĆ: U OBNAVLJANJE ŠKOLE U AMAJLIJAMA ULOŽENO 58.000 KM

Datum:

Share post:

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Republike Srpske Nataša Cvijanović posjetila je danas u Bijeljini područno odjeljenje Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Amajlijama za čiju je rekonstrukciju i sanaciju Vlada Republike Srpske izdvojila 58.000 KM.

„Ova rekonstrukcija je doprinos unapređenju uslova života i rada u vaspitno- obrazovnoj ustanovi, što je značajno za djecu i nastavnike, jer ukoliko imate kvalitetne uslove za rad i nastavni proces je mnogo kvalitetniji“, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Prema njenim riječima, u proteklom periodu obezbijeđena su značajna sredstva za rekonstrukciju i sanaciju školskih objekata i predškolskih ustanova u cijeloj Republici Srpskoj, a među 24 škole koje su uključene u ovaj program vrijedan dva miliona KM je i Područno odjeljenje u Amajlijama u sastavu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Bijeljini.

Direktor škole Predrag Račanović rekao je novinarima da Područnu školu u Amajlijama pohađa 60 učenika i zahvalio Vladi Republike Srpske i Ministartsvu prosvjete i kulture što je škola uvrštena u projekat kapitalnih investicija za ovu godinu.

TESTNA REKLAMA

„S tim sredstvima izvršili smo sanaciju školskog objekta, zamijenjena je vanjska i unutrašnja stolarija, urađena toplotna izolacija objekta, zamijenjen je crijep na krovu i sanirani zidovi u svim učionicama“, naveo je Račanović.

On je rekao da su svi radovi izvedeni za vrijeme školskog raspusta i da u novoj školskoj godini od 1. septembra nastavnici i učenici u ovoj školi imaju odlične uslove za nesmetano obavljanje vaspitno-obrazovnog procesa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Stevandić večeras u Bijeljini najavio duplu pobjedu – „Ujedinjena Srpska i dalje dominira u skupovima“ (foto, video)

Završna, pobjedinčka tribina Ujedinjene Srpske u Bijeljini ispunila je Centar za kulturu do posljednjeg mjesta, a oni koji...

Mitrović: Glas za Dodika i Cvijanovićku za mir i stabilnost Republike Srpske

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović izjavio je da 2. oktobra Bijeljina...

BIJELJINA: PRVI RADNI DAN U VRTIĆU U PATKOVAČI (video)

U vrtiću „Neven“ u Patkovači danas je prvi radni dan, a vaspitači su dočekali prvih dvadest petoro djece...

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije podržao Slavenka Ristića

"Slavenko Ristić zaslužuje moju podršku zbog njegovog dugogodišnjeg rada na jačanju odnosa između Srbije i Republike Srpske, ali...