CVIJANOVIĆ: U OBNAVLJANJE ŠKOLE U AMAJLIJAMA ULOŽENO 58.000 KM

Datum:

Share post:

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Republike Srpske Nataša Cvijanović posjetila je danas u Bijeljini područno odjeljenje Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Amajlijama za čiju je rekonstrukciju i sanaciju Vlada Republike Srpske izdvojila 58.000 KM.

„Ova rekonstrukcija je doprinos unapređenju uslova života i rada u vaspitno- obrazovnoj ustanovi, što je značajno za djecu i nastavnike, jer ukoliko imate kvalitetne uslove za rad i nastavni proces je mnogo kvalitetniji“, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Prema njenim riječima, u proteklom periodu obezbijeđena su značajna sredstva za rekonstrukciju i sanaciju školskih objekata i predškolskih ustanova u cijeloj Republici Srpskoj, a među 24 škole koje su uključene u ovaj program vrijedan dva miliona KM je i Područno odjeljenje u Amajlijama u sastavu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Bijeljini.

Direktor škole Predrag Račanović rekao je novinarima da Područnu školu u Amajlijama pohađa 60 učenika i zahvalio Vladi Republike Srpske i Ministartsvu prosvjete i kulture što je škola uvrštena u projekat kapitalnih investicija za ovu godinu.

TESTNA REKLAMA

„S tim sredstvima izvršili smo sanaciju školskog objekta, zamijenjena je vanjska i unutrašnja stolarija, urađena toplotna izolacija objekta, zamijenjen je crijep na krovu i sanirani zidovi u svim učionicama“, naveo je Račanović.

On je rekao da su svi radovi izvedeni za vrijeme školskog raspusta i da u novoj školskoj godini od 1. septembra nastavnici i učenici u ovoj školi imaju odlične uslove za nesmetano obavljanje vaspitno-obrazovnog procesa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu… prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju za pravljenje “osjene tijela krstom“…

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu... prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju...

Isplaćeno 361.572 KM podsticaja za premiju za povrće

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 361.572 KM obaveza po osnovu podsticaja za razvoj...

Nedostaje još 1.000 KM! Nataša Ćejić treba pomoć dobrih ljudi da bi se izliječila (foto)

Nataši Ćejić sa samo 26 godina odstranjena je žučna kesa, ali borba za zdravlje i dalje traje. Nedostaje...

Teodora Terzić iz Bijeljine – jedina žena među 65 vitezova, plivala za Časni krst (foto, video)

Zahvaljujući medijima, i ove godine imali smo priliku da vidimo ko je sve zaplivao za Časni krst na...