CVIJANOVIĆ: U OBNAVLJANJE ŠKOLE U AMAJLIJAMA ULOŽENO 58.000 KM

Datum:

Share post:

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Republike Srpske Nataša Cvijanović posjetila je danas u Bijeljini područno odjeljenje Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Amajlijama za čiju je rekonstrukciju i sanaciju Vlada Republike Srpske izdvojila 58.000 KM.

„Ova rekonstrukcija je doprinos unapređenju uslova života i rada u vaspitno- obrazovnoj ustanovi, što je značajno za djecu i nastavnike, jer ukoliko imate kvalitetne uslove za rad i nastavni proces je mnogo kvalitetniji“, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Prema njenim riječima, u proteklom periodu obezbijeđena su značajna sredstva za rekonstrukciju i sanaciju školskih objekata i predškolskih ustanova u cijeloj Republici Srpskoj, a među 24 škole koje su uključene u ovaj program vrijedan dva miliona KM je i Područno odjeljenje u Amajlijama u sastavu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Bijeljini.

Direktor škole Predrag Račanović rekao je novinarima da Područnu školu u Amajlijama pohađa 60 učenika i zahvalio Vladi Republike Srpske i Ministartsvu prosvjete i kulture što je škola uvrštena u projekat kapitalnih investicija za ovu godinu.

„S tim sredstvima izvršili smo sanaciju školskog objekta, zamijenjena je vanjska i unutrašnja stolarija, urađena toplotna izolacija objekta, zamijenjen je crijep na krovu i sanirani zidovi u svim učionicama“, naveo je Račanović.

On je rekao da su svi radovi izvedeni za vrijeme školskog raspusta i da u novoj školskoj godini od 1. septembra nastavnici i učenici u ovoj školi imaju odlične uslove za nesmetano obavljanje vaspitno-obrazovnog procesa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...

MARKOVIĆ, PDP: Plaćanjem doprinosa sankcionisanim licima doći će u problem i fondovi u Republici Srpskoj (video)

Slaviša Marković, poslanik PDP iz Bijeljine u NS RS uzeo je aktivno učešće na Trinaestoj posebnoj sjednici NS...

U Domu zdravlja Bijeljina održano predavanje o HPV vakcini (foto)

U susret Svjetskoj nedelji imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina održano je predavanje o HPV vakcini. Naime, 18. aprila 2024....