CRNADAK: Za dodjelu mandata moraće još malo da se sačeka!?

Datum:

Share post:

-Želim da se zahvalim svima koji su glasali za listu PDP-a za delegate za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, odnosno našim poslanicima, te poslanicima Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, koji su ispoštovali naš dogovor o glasanju – naveo je tokom današnje diskusije šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak.

On je rekao da je konstatacija da su danas dodijeljeni mandati delegatima u Klubu Srba u Domu naroda netačna, budući da mandate dodijeljuju Centralna izborna komisija BiH i da će za dodjelu mandata morati još malo da se sačeka.

– Moram naglasiti da dvanaesti glas koji je dobila lista PDP-a nije upisan listi PDP-a. Radi se o listiću na kojem je jedan od narodnih poslanika bez ikakve sumnje izrazio svoje opredjeljenje da glasa za PDP, glasajući na način da je obilježio PDP. Nijedna tačka nije izašla iz prostora koji je predviđen za naziv političkog subjekta ili poslanika koji kandiduje i ne postoji mogućnost da je poslanik koji je glasao za PDP htio da glasa za nekog drugog. Napomenuću da precizno piše da je listić nevažeći ako je označeno ime kandidata. Na poništenom listiću nije označeno ime kandidata, nego Partija demokratskog progresa – rekao je Crnadak, istakavši da je u slučaju da je taj glas bio priznat, lista PDP-a imala isti broj glasova kao jedna od lista SNSD-a i delegat bi bio izabran postupkom žrijebanja, što znači da je oduzimanje tog jednog glasa direktno uticalo na rezultate izbora za Dom naroda.

Crnadak je rekao da se najviše priče o srpskom jedinstvu i potrebi za dogovorom čulo iz SNSD-a, kao i optužbama da opozicija sarađuje sa strankama iz FBiH.

TESTNA REKLAMA

– A zapravo je SNSD čitavu igru razigravao sa strankama iz FBiH. Prije četiri godine, što je jasno, nedvosmisleno i direktno rečeno, SDA je podržala SNSD pri izboru četvrtog delegata u Domu naroda. Ovoga puta je rađeno nešto drugačije, ali sada neću ulaziti u to. Međutim, da je SNSD ikada imao dobre namjere, pozvao bi stranke iz Republike Srpske da se dogovorimo kako raspodijeliti pet delegata u Klubu Srba. To bi bilo odgovorno i stvorilo bi temelj da ne slušamo ove prazne diskusije na ovu temu. Umjesto toga, i prije četiri godine i sada, direktno ili nekim drugim igrarijama, SNSD je odlučio da sa strankama iz FBiH obezbjeđuje sebi četvrtog delegata – rekao je Crnadak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...