ČOVIĆ: Đukanović zaboravio da je DAVAO ORUŽJE i gorivo za Srebrenicu i krio Mladića

Datum:

Share post:

Bivši potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović izjavio je da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović zaboravio da je on bio taj koji davao oružje i gorivo srpskoj vojsci u Srebrenici i da je krio generala Ratka Mladića, upitaši kako se odjednom prosvijetlio i danas tvrdi da je u tom mjestu počinjen „genocid“.

– Milo Đukanović se odjednom prosvijetlio kada je riječ o Srebrenici i s toga ga treba podsjetiti da je on taj koji je davao i gorivo i oružje. Zaboravio je da je krio Mladića na prostoru Crne Gore, a danas, kako kaže, nema dilemu da se tamo dogodio genocid – istakao je Čović.

On je upitao Đukanovića da li ima dilemu kakvo mu je trenutno stanje u Crnoj Gori i da je 2006. godine, kada je došlo do odvajanja Srbije i Crne Gore, dug zemlje na čijem je čelu bio oko 700 miliona evra, a BDP 1,8 milijardi evra, dok je sada dug 3,8 milijardi evra i BDP 4,6 milijardi evra.

– Pitam ga zašto ne priča malo o aferi ‘koverat’ i najnovijem izvještaju u vezi sa pristupanjem Crne Gore EU gdje su taksativno navedene sve primjedbe, među kojima je i ona koja se odnosi na Zakon o slobodi vjeroispovjesti jer tamošnje vlasti nisu ni Evropsku komisiju uspjele ubijediti zašto su donijeli taj zakon – naveo je Čović.

On je dodao da Đukanović krije te stvari, bježi od unutrašnjih problema, afera, kriminala i korupcije, nepostojanja vladavine prava…

– Sve to Đukanović mora da krije pa se sada odjednom prosvetlio i u vezi sa Srebrenicom, i u vezi Dubrovnika, i pisma patrijarhu Pavlu iz 1993. godine. Zato mu je sada jedini izlaz spinovanje, zamjena teza, priča o malignom uticaju Rusije, mešanju Srbije u unutrašnje stvari u Crnoj Gori… A šta su njegove izjave nego mešanje u unutrašnje stvari BiH. Đukanović samo želi da se predstavi međunarodnom faktoru kao neko ko je još potreban i zato pokušava da se napraviti ambijent da su Srbi i Srbija krivi za sve – naglasio je Čović.

On je dodao da sve ove stvari i afere sa kojima se Đukanović susreće, nije proizveo Beograd niti Srbija, već on sam i njegova partija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...