ĆORIĆ: SNSD pokazao kako treba upravljati Srpskom

Datum:

Share post:

Kandidat SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Nedeljko Ćorić ukazao je večeras mještanima bijeljinskog sela Zagoni da su pred Republikom Srpskom teška vremena i da na predstojećim izborima moraju biti mudri i napraviti pravi izbor za inokosne funkcije – birajući Milorada Dodika i Željku Cvijanović.

On je istakao da je u Zagonima urađeno mnogo bitnih stvari, a najbitnije je da je između politike i naroda izgrađeno međusobno povjerenje, te mještanima poručio da ne smiju nasjesti na podvale koje se spremaju narodu u Republici Srpskoj.

„Zamislite kakva je podvala kada se Mirko Šarović nudi kao budućnost Republike Srpske? Zamislite kakva je podvala kada za predsjednika Republike kandiduju ženu, koja nije vodila ni mjesnu zajednicu“, naglasio je Ćorić u obraćanju na stranačkoj tribini, na kojoj su predstavljeni kandidati SNSD-a za Narodnu skupštinu i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

TESTNA REKLAMA

On se osvrnuo i na kandidate SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, Željku Cvijanović i Milorada Dodika, za koje je istakao da su pravi ljudi za inokosne funkcije u ovim teškim vremenima.

„Teška su vremena i na globalnom planu. Mijenjaju se i globalni procesi, te će se u narednih pet godina biti definisan novi svjetski poredak. Mi trenutno dobro stojimo, imamo neutralnu poziciju, okrenuti smo i prema EU, malo više srcem prema Srbiji i Rusiji“, naveo je Ćorić.

Ćorić je istakao da će Republika Srpska takvim odnosom prema globalnim političkim procesima biti sigurna, stabilna i prosperitetna, upravo onakva kakva je potrebna svom narodu.

On je podsjetio i na današnju izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je „zaslužan što je Republika Srpska ukinuta u Brčko distriktu.

„Nema Bakira Izetbegovića niti sile koja će u Distriktu razdvojiti Republiku Srpsku. Naša Republika je od Novog Grada, preko Bijeljine do Trebinja, i ne može je razdvojiti nikakva sila na ovim prostorima jer to njen narod neće dozvoliti. Srpski narod se borio za takvu Republiku, odbranio je u ratu, izgradio je i gradi je u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom“, rekao je Ćorić.

Ćorić je napomenuo da Dejtonski okvir i ustavna pozicija garantuju Srpskoj mir i prosperitet.

„Mi nećemo ništa mimo toga, to je ono što nam treba. U okviru toga naša prava su zagarantovana, interesi ostvarivi. Mi znamo kako upravljati Republikom Srpskom, što smo pokazali u prethodnim godinama“, rekao je Ćorić.

On je podsjetio da ni 2014, ni 2018. godine nije dozvoljena podvala na Opštim izborima.

„Vi, narode moj, nećete dozvoliti podvalu ni ove godine. Vi ćete odlučiti ko će voditi Republiku Srpsku – Milorad Dodik kao predsjednik Srpske, a Željka Cvijanović kao srpski član Predsjedništva BiH“, poručio je Ćorić i zahvalio biračima u Zagonima za dosadašnju podršku SNSD-a.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BRANO VIĆANOVIĆ – Najzaslužniji za renoviranje fudbalskog terena u Dvorovima 1976. godine

Brano Vićanović (1934-1994 godina) je vrlo značajna ličnost u stvaranju istorije Proletera što kao igrač, što kao sportski...

RISTIĆ, PDP: PREDSJEDNIK SKUPŠTINE LOPARE NA OTVARANJU PROJEKTA “DIJASPORA INVEST“ (foto)

DELEGACIJA OPŠTINE NA OTVARANJU PROJEKTA ''DIJASPORA INVEST'' Delegacija opštine Lopare je prisustvovala otvaranju projekta Diaspora Invest /Diaspora Invest/, zajedno...

DODIK: Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine. "Vlada...

SMIJENJEN direktor OŠ u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine (foto)

Dosadašnji direktor JU OŠ ’’Stevan Nemanja’’ u Gornjem Draaljevcu Lalo Perić (SNSD) razriješen je te dužnosti zbog kako...