Bundalo: ''Predsjednika SDS biraćemo kao Papu – sve dok ne krene bijeli dim''

Datum:

Share post:

Vukota Govedarica i Milan Miličević za sada su jedini poznati kanditati koji će uskoro ući i trku za predsjednika Srpske demokratska stranke.

Iako su Mićo Mićić, Mirko Šarović i Milovan Bjelica često bili spominjani kao mogući kandidati, od toga, bar kako sada stvari stoje, nema ništa. Međutim, ni to nije isključeno.

Aktuelni predsednik SDS Vukota Govedarica želi da ostane na čelu stranke, dok njegove stranačke kolege iz Šamca na ovo mjesto predlažu načelnika Teslića Milana Miličevića, koji je ovu kandidaturu i prihvatio, rekavši da će se boriti za čelo SDS.

Potpredsjednik stranke Drago Bundalo rekao je da SDS mora izabrati predsjednika, te dodao da to što ima više kandidata nije dobro.

TESTNA REKLAMA

– Za to sam da SDS ima jednog kandidata, jer možemo se ovako kandidovati svi. Ono što je ostalo umnih glava u stranci treba da sjednu, da se dogovaraju, razgovaraju i pregovaraju. Slično kao kada je u pitanju izbor Pape. Sve dok ne krene bijeli dim da se ne izlazi sa sastanka, jer SDS više ne može trpi nikakve podjele – slikovito je objasnio Bundalo.

Dodaje da je on stava da SDS može naći čovjeka koji može da okupi dvije zaraćene strane ove stranke, ali nije želio da kaže ko bi taj čovjek mogao da bude.

– Tek kada vidim sve zvaničke kandidate mogu da kažem ko će imati moju podršku – rekao je on.

Mišljenje o kandidatima pokušali smo dobiti i od ministra bezbjednosti BiH, Dragana Mektića. Iako nije odgovorio na naš poziv, Mektić je na svom Tviter profilu kratko poručio da podržava aktuelnog predsesnika SDS, Vukotu Govedaricu.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...