BRANKO KOCKICA sa bijeljinskim mališanima u ’’Brankovom urnebesu’’

Datum:

Share post:

Bijeljinski mališani su danas imali priliku da kroz predstavu uživaju u razgovoru sa junakom mnogih djetinjstava – Brankom Kockicom.

Ovo nije prvi put da se Kockica sa „Pozorištancetom puž“ predstavlja pred našom publikom, ali njegov prijedlog je da se u Bijeljini kao i u Beogradu, bar jednom godišnje održe spektakularne predstave.

„Kada sam ranije bio u Bijeljini sa raznim predstavama, vi niste ni mogli da sanjate da ćete imati ovakav Dom kulture, a sada su uslovi za igranje prefenomenalni. „Brankov urnebes“ je mala i prva predstava „Pozorištanceta puž“. U Bijeljini smo je davno igrali, dva dana po  tri predstave“, rekao je Branko Milićević, odnosno Branko Kockica.

TESTNA REKLAMA

Misli da su današnja djeca drugačija od one djece od ranije i da je zbog toga obeshrabren iako i dalje postoje glumci koji žele da rade sa djecom i za djecu.

„Kada smo snimali „Kockicu“, ja kažem: Donesi mi čašu vode, njih deset trči. Kad smo prije 10 godina opet radili „Kockicu“, kažeš djeci da donesu čašu vode, niko se ne pomjeri. Djeca više ne čuju, odnosno čuju, ali ne registruju glas odraslih osoba. Kao da imaju filter za glas odraslih. Sve je to obeshrabrujuće i sve je gore i tek će biti. Djeca nekada nisu smjeli da gledaju filmove kao što su „Paklena pomorandža“, nisu znali kakva sve nasilja mogu da postoje, dok ih sada imitiraju. Mladi žele da rade za djecu. Sve velike zvijezde su igrale u „Pužu“ i tako je i sada“, ističe Kockica.

Poslije toliko vremena, televizije repriziraju „Kocku kocku kockicu“, međutim, Branko smatra da to nije zbog uticaja javnosti.


„Mislim da repriziranje „Kocke kocke kockice“ nije pritisak javnosti, već da je to uradio neko pametan na RTS-u. Kockica je snimana na posebnoj vrsti trake koja nije mogla da se umnožava. Svi filmovi se snimaju na negativu i umnožavaju se za emitovanje. Mi smo snimali na pozitivu i to prebaciti u digitalno je ogroman posao i to je odlično što je RTS uradio. Oni sada na svom jutjub kanalu imaju preko 170 epizoda i djeca to gledaju. Djeca me sada pozdravljaju na ulici kao da se to sad vrti stalno na televiziji, ali djeca ipak više vole da gledaju crtaće gdje se brzo mijenjaju kanali“, objavnjava Branko.
„Brankov urnebes“ je organizovan od strane Event Team BiH.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...