BORENOVIĆ: ”Dodikove brutalne uvrede, primitivizam i laži, pa one nebuloze oko sankcija…sve staje u par riječi…”

Datum:

Share post:

Dodik je dodao da se u dopisu obavještajne zajednice navodi da je Vukanović “korisni idiot” i da je za zaustavljanje korisnih projekata u Republici Srpskoj.

U ranim jutarnjim satima, oko 2 sata i 30 minuta, završena je druga Posebna sjednica Narodno skupštine Republike Srpske u jednom danu, a vladajuća koalicija usvojila je Nacrt Izbornog zakona Republike Srpske, koji predviđa da Republika Srpska umjesto Centralne izborne komisije BiH sprovodi izbore. Usvojen je zaključak da se u narednih 15 dana sprovede javna rasprava, a zanimljivo da je prijedlog Izbornog zakona RS-a i zaključci u potpunoj koliziji s Odlukama i Zaključcima koji su usvojeni nekoliko sati ranije.

Druga Posebna sjednica u jednom danu bila je još bitnija od prve a obilježile su je otvorene prijetnje te nevjerovatne uvrede, zastrašivanje, mržnja i pritimitivizam od strane predsjednika RS-a Milorada Dodika, kojeg je podržao predsjedavajući Nenad Stevandić.

Sve je za „Slobodnu Bosnu“ komentirao zastupnik u NSRS-u i lider PDP-a Branislav Borenović.

-Viđeno mnogo puta do sada, Dodikove brutalne uvrede, primitivizam i laži, pa one nebuloze oko sankcija…sve staje u par riječi – red uvreda, red bljuvotina, red laži…svaka njegova posebna sjednica je “copy paste” velikih zaključaka, najava, odluka koje se neće sprovesti kao i one, sjetimo se, o Inzkovom nametnutom zakonu, nesprovođenju Schmidtovih odluka, Ustavnom sudu i odlasku stranih sudija, Vojsci, UIO i VSTS RS, razdruživanju sa Federacijom BiH, samostalnosti…, zaista ništa novo od Dodika osim što će i ovaj put Republika Srpska, a time i Bosna i Hercegovina iz ovakvih situacija izaći slabija, izolovanija. Kriza koja će trajati jedno vrijeme i opet “puj pike više ne važi”. Očito on ovo koristiti za neke svoje lične stvari i pregovore.

Proćiće i sedam najavljenih dana pa ćemo vidjeti šta će biti u institucijama BiH, hoće li Dodik i SNSD izaći iz udobnih fotelja i privilegija?…

OPASNE NAJAVE DA ĆE IĆI DO KRAJA

-Opasna je za Republiku Srpsku i BiH njegova najava da će ići do kraja, što znači da je spreman žrtvovati cijelo društvo zarad sebe. Niti jedan pojedinac, kako god se zvao, pa i Milorad Dodik, nije iznad ili jednak Republici Srpskoj koja ima svoje ustavom definisane nadležnosti, međunarodno priznanje, teritoriju, imovinu i naravno ljude kojima treba omogućiti stabilnost, sigurnost, dobar i normalan život, punu vladavinu prava, kazao je Borenović za „Slobodnu Bosnu“.

Podsjetimo, Dodik se obrušio na opoziciju optuživši ih za izdaju, a spominjao je i vlastito hapšenje.

-Prijete mi hapšenjem i dobio sam informaciju da su mi poručili da ukoliko moje obezbjeđenje pruži otpor, da će pucati u mene, rekao je Milorad Dodik.

-Ja im kažem da ćemo pružiti otpor, poručio je Dodik te dodao da je, prema nalogu PDP-a američki zvaničnik Gabrijel Escobar naredio sankcionisanje “Integral inženjeringa”.

Dodik je rekao da je u posjedu dopisa obavještajne zajednice u kojem se navodi da je lider Liste za pravde i red Nebojša Vukanović pod okriljem američke Ambasade u BiH i Nacionalnog demokratskog instituta u Sarajevu usmjeren na organizovanje održivih protesta protiv vlasti u RS-u.

-Vukanović naloge prima od Avde Avdića, koji je bio u paraobavještajnoj strukturi SDA i dokazani je antisrbin, kazao je očajni Dodik.

Dodik je dodao da se u dopisu obavještajne zajednice navodi da je Vukanović “korisni idiot” i da je za zaustavljanje korisnih projekata u Republici Srpskoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: slobodna-bosna.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...