Ekipa stručnjaka kompanije „Orao“ iz Bijeljine je tokom boravka u Indiji dogovorila sa predstavnicima ratnog vazduhoplovstva ove zemlje mogućnost generalnog remonta novog tipa motora, što je posao za narednih desetak godina, rekao je vršilac dužnosti izvršnog direktora za ekonomske poslove u ovoj fabrici Mladen Lemez.On je naveo da u „Orlu“ uskoro očekuju potpisivanje ugovora sa jednim krajnjim korisnikom o usluzi generalnog remonta za još jedan motor.

-Svjesni smo da je potrebno da se mijenjamo u skladu sa tržišnim zahtjevima i, imajući to u vidu, prošle sedmice naša ekipa stručnjaka je boravila u Indiji sa čijim ratnim vazduhoplovstvom imamo dosta dobru saradnju, te smo dogovorili mogućnosti generalnog remonta novog tipa motora koji do sada nismo remontovali i to je posao za ovu firmu za nekih desetak godina – kaže Lemez.

On je naveo da je sada potrebno da se firma prilagodi svemu tome i da savladaju novi tip motora, ali da su ubijeđeni da će uspjeti, imajući u vidu stručnjake kojima raspolažu, integrisani sistem i sve predispozicije da projekat dovedu do kraja.

-Nadamo se da će u sljedećoj godini ti novi motori da zažive – rekao je Lemez.

On napominje da „Orao“ posluje dobro i da stoji „na dobim nogama“, podsjećajući da je prošle godine imala istorijski rekordne prihode od prodaje.

-Do kraja je realizovan ugovor sa Vojskom Srbije, realizovali smo remont za dva motora iz našeg proizvodnog programa za krajnjeg korisnika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima – naveo je Lemez.

On je podsjetio da je „Orao“ nedavno imao i prvu, inicijalnu posjetu predstavnika TRB ovoj kompaniji kada je delegacija TRB-a na licu mjesta mogla da se uvjeri u sve kapacitete kojima raspolaže „Orao“.

-Dogovor je da u skorijoj budućnosti bude realizovana uzvratna posjeta. Definisali smo sve elemente ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa njima, tako da ćemo tada potpisati ugovor – rekao je Lemez.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име