Zoran Šarenac po nalogu proziva RSS, ali očito ne barata činjenicama?! (foto)

Datum:

Share post:

Tekst sa portala nacional.live prenosimo u cjelosti:

Novinar iz Banjaluke Zoran Šarenac nabrojao je na društvenoj mreži „X“ pozicije koje imaju funkcioneri Republičke stranke Srpske iz Bijeljine, želeći na taj način da „podgrije“ zakulisne težnje pojedinih grupa unutar SNSD-a koje u svakom trenutku koriste priliku da kažu da su RSS i njen lider Slavenko Ristić dobili više pozicija na lokalnom i republičkom nivou, nego što prema njihovom mišljenju zaslužuju.

Međutim, Šarenac bi kao iskusan novinar ili kako piše na njegovom profilu „novinar po službenoj dužnosti“ trebalo bar da barata osnovnim informacijama kada je riječ o Republičkoj stranci Srpske, koja je u samo dvije godine postojanja pokazala više nego neki za petnaest godina.

Evo nekih od tih informacija:

  1. Većinu funkcija koje je Šarenac nabrojao, Republička stranka Srpske dobila je na osnovu svoja tri odbornika u Skupštini grada Bijeljina i ranijoj raspodjeli između koalicionih stranaka. Određene pozicije na republičkom nivou, ovoj stranci su pripale jer su se u tom trenutku koalicioni partneri pravdali da su sve funkcije na lokalnom nivou zauzete.
  2. Opšti izbori 2022. godine – Sastanak u Bijeljini kojem prisustvuju generalni sekretar SNSD Luka Petrović, predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Vladimir Lazić i sekretar Gradskog odbora SNSD Bijeljina Niko Sijerić. Za stolom su i predstavnici Gradskog odbora RSS – Ljubiša Borovčanin, Darko Mitrić, Dragan Ljubinković i Danijel Perić.

Luka Petrović obećava: „Srazmjerno broju glasova koje Slavenko Ristić osvoji kao kandidat za poslanika na listi SNSD-a, RSS će dobiti određeni broj funkcija na republičkom nivou“.

Slavenko Ristić dobija više od 11.000 glasova i RSS-u sleduje oko 10 pozicija, a od SNSD-a do današnjeg dana NE DOBIJAJU NIŠTA!  

  1. Slavenko Ristić, po svim analizama nakon Opštih izbora 2022. godine, najveće je političko osvježenje na prostoru Bijeljine i Semberije! Više od 11.000 osvojenih glasova i najveći broj dobijenih glasova na 52 od ukupno 81 biračkog mjesta u gradu, dovoljno govore koliko je ko omiljen na političkom polju Semberije.
  2. Kako objasniti činjenicu – da su određeni mjesni odbori na teritoriji Bijeljine na izborima 2020. godine po broju glasova pripali stranci SDS Semberije Mićo Mićić (iz koje je dijelom nastala RSS) i da SNSD nikada nije uspio da ih osvoji, dok su isti odbori na Opštim izborima 2022. godine pripali SNSD-u? Očito je to zasluga Republičke stranke Srpske i njenih članova, ali SNSD olako zaboravlja pomoć u najvažnijim trenucima.
  3. SVE OVO JE PROVJERLJIVO na internet-sajtu Centralne izborne komisije BiH.
  4. RAZMIŠLJA LI SNSD KAKO DALJE U BIJELJINI? Primjetno je da lokalni SNSD u Bijeljini posljednjih godina povlači neke ishitrene poteze, te da se tek nakon neuspjeha u javnosti pojavljuju informacije da ozbiljne analize nisu ni rađene. Tako je bilo sa referendumom za opoziv gradonačelnika, a nedavno je i Koalicija „Dogovor za Bijeljinu“ raspuštena na pres-konferenciji GO SNSD Bijeljina, bez prethodnog obavještavanja koalicionih partnera o takvoj odluci.

Sistemsko prozivanje Republičke stranke Srpske kontinuirano se događa od strane pojedinaca iz bijeljinskog SNSD-a kojima je cilj izazivanje konflikta, dok im je politika očito egzistencija, a ne sredstvo za postizanje opšte društvene dobrobiti.

SNSD će, jasno je, morati da baci sve karte na sto i da razmisli o daljim potezima, posebno u svjetlu predstojećih lokalnih izbora 2024. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČEVIĆ: Najavu Crne Gore da će glasati za rezoluciju o Srebrenici ne vidim kao prijateljski gest prijateljske države

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da najavu Crne Gore da će glasati za rezoluciju o Srebrenici u...

Pokret za Bijeljinu sutra proslavlja Krsnu slavu – Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca

Pokret za Bijeljinu, će sutra u nedjellju, 12. maja 2024. godine obilježiti Krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca,...

STANIVUKOVIĆ: Centalno spomen obilježje – novo srpsko svetilište 

Stanivuković: Centalno spomen obilježje - novo srpsko svetilište  Drago mi je da danas stojimo ispred projekta na koji čekamo...

OSTOJIĆ: Herojstvo na bojnom polju živjeće dok živi srpski narod 

Danas kada stojimo na ovom mjestu, ispred kontura simbola golgote žrtve i stradanja, ali i simbola junaštva i...