BIJELJINA: Uređenje kanala Dašnice se privodi kraju

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Grada Bijeljine Mićo Mićić i načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Predrag Petričević, danas su simbolično posadili sadnicu u drvoredu pored kanala Dašnica.

„Mi smo prije par godina krenuli sa idejom oko uređenja gradskog kanala i napravili smo idejno rješenje i projekat. Ministarstvo je obezbijedilo 4,6 miliona KM za regulaciju kanala Dašnice kroz grad. Na samom smo kraju radova i očekujemo da do kraja građevinske sezone kanal bude u potpunosti završen“, rekao je Mićić.

 
Kako je naveo, projekat od 4,6 miliona KM je realizovan na dužini od 3,1 kilometar.

„Mi smo nastavili sa uređenjem pored kanala prije kraja uređenja korita, jer nismo željeli da čekamo da prođe sezona sadnje. Prethodnih dana smo posadili 137 sadnica javora, hrasta i još nekih ukrasnih biljaka. Napravićemo anketu da vidimo kako Bijeljnci žele da se urade galerije za sjedenje. Kada pustimo vodu da teče kroz kanal, a mislim da će to biti krajem ljeta, naša ideja od prije nekoliko godina će bude realizovana“, istakao je Mićić.

Mićić je rekao da je dio korita betoniran, a dio ostao pod zelenilom, jer je preovladavalo mišljenje da će tako kanal biti ljepši.

„Nakon završetka radova, Gradska uprava će preuzeti svu brigu vezanu za uređenje i košenje zelenila kanala“, rekao je Mićić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: STRUČNI SKUP O UPRAVLJANJU STAKLENIM OTPADOM

U Loparama je održan stručni skup iz oblasti upravljanja staklenim otpadom, koji je organizovalo lokalno Javno komunalno preduzeće...

STOJANOVIĆ: „Sastanak u Briselu obećava napredak na evropskom putu BiH“

“Nastavak dijaloga sa EU je od ključne važnosti, ali i rješavanje konkretnih problema koji su pred nama na...

Mladicu dužu od metar i težu od 10 kg u Drini ulovio iskusni ribar Simo Pokorni (foto,video)

U Zvorniku, na rijeci Drini ulovljen kapitalan primjerak mladice teže od deset kilograma i duža od metar. Zbog...

BOŠKO RADIĆ: Proizvodnja pšenice je neisplativa

Proizvodnja pšenice je neisplativa, kaže u ATV jutru Borško Radić, predsjednik Udruženja proljoprivrednika sela Semberije. Radić ističe da čekaju...