BIJELJINA: Uređenje kanala Dašnice se privodi kraju

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Grada Bijeljine Mićo Mićić i načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Predrag Petričević, danas su simbolično posadili sadnicu u drvoredu pored kanala Dašnica.

„Mi smo prije par godina krenuli sa idejom oko uređenja gradskog kanala i napravili smo idejno rješenje i projekat. Ministarstvo je obezbijedilo 4,6 miliona KM za regulaciju kanala Dašnice kroz grad. Na samom smo kraju radova i očekujemo da do kraja građevinske sezone kanal bude u potpunosti završen“, rekao je Mićić.

 
Kako je naveo, projekat od 4,6 miliona KM je realizovan na dužini od 3,1 kilometar.

„Mi smo nastavili sa uređenjem pored kanala prije kraja uređenja korita, jer nismo željeli da čekamo da prođe sezona sadnje. Prethodnih dana smo posadili 137 sadnica javora, hrasta i još nekih ukrasnih biljaka. Napravićemo anketu da vidimo kako Bijeljnci žele da se urade galerije za sjedenje. Kada pustimo vodu da teče kroz kanal, a mislim da će to biti krajem ljeta, naša ideja od prije nekoliko godina će bude realizovana“, istakao je Mićić.

TESTNA REKLAMA

Mićić je rekao da je dio korita betoniran, a dio ostao pod zelenilom, jer je preovladavalo mišljenje da će tako kanal biti ljepši.

„Nakon završetka radova, Gradska uprava će preuzeti svu brigu vezanu za uređenje i košenje zelenila kanala“, rekao je Mićić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

”Od Baha do Sevdaha” – koncert Siniše Pajića u Bijeljini (foto)

Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“ organizuje koncert Siniše Pajića pod nazivom ”Od Baha do Sevdaha” 6. decembra 2022....

Dragan Marinković Maca: „Da li smo komični u svojoj tragičnosti ili tragični u svojoj komičnosti, vječno pitanje…“ (video)

Dragan Marinković Maca, poznati srpski glumac i reditelj, bio je gost portala Dešavanja u Bijeljini u emisiji "Razgovor...

Koncert Dženana Lončarevića na otvaranju Brčko City Parka

Najveći retail park u Bosni i Hercegovini, otvara se 8.12.2022. godine. Na preko 28 000 kvadrata, sa 450...

POBJEDA KOŠARKAŠICA LAVOVA U PETOM KOLU PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE

Nakon kraće pauze uslovljene reprezentativnim obavezama u kvalifikacijama za Eurobasket, u vikendu za nama nastavljeno je Prvenstvo Bosne...