BIJELJINA – TRB: 87 djece u školi ronjenja, jahanja i alpinizma

Datum:

Share post:

U besplatnim školama ronjenja, jahanja i alpinizma za djecu i mlade sa područja grada Bijeljina, koje od 1. novembra realizuje Udruženje podvodnih aktivnosti TRB, učestvovaće 87 djece, od kojih je 48 dječaka i 39 djevojčica.

Predsjednik Udruženje podvodnih aktivnosti TRB i koordinator projekta „Sport (ni)je privilegija“, u okviru kojeg se organizuju pomenute aktivnosti,  Jovica Petrović kaže da je prednost za učešće u projektu data djeci i mladima uzrasta od 10 do 18 godina iz marginalizovanih grupa stanovništva, te da je iz ove kategorije stanovništva 61 učesnik.

„Projektom je planirano da oko 70 djece dobije priliku da se upozna sa osnovama ronjenja, jahanja i alpinizma, ali i da kroz bavljenje sportom budu više uključeni u društveni život zajednice. Zbog prevelikog interesovanj, taj broj je povećan. Inače, od 87 učesnika, 50 je iz ruralnog područja, a 37 iz gradskog“, rekao je Petrović.

TESTNA REKLAMA

Prema njgovim riječima, djeca su se za aktivnosti prijavljivala na osnovu svoih afiniteta.

„Ima djece koja su se prijavila u sve tri kategorije, a ima i onih koji su htjeli samo školu jahanja. Ono što je interesantno je da su od 28 prijavljenih za šklu jahanja, 24  djevojčice, a 4 dječaci. Kada je riječ o ronjenju, tu imamo 29 dječaka i 14 djevojčica. Jedino je situacija nešto ujednačenija kada je riječ o školi alpinizma, za koju se prijavilo 9 dječaka i 7 djevojčica“, rekao je Petrović.

On je napomenuo da će Škola ronjenja biti organizovana u Etno-selu „Stanišići,  škola jahanja na lokalitetu sela Popovi, u sklopu neformalne grupe ljubitelja konja, dok, kada je riječ o školi alpinizma, biće na lokalitetu selo Ravna Banjica i Novakova pećina, u zimskom periodu.

„Kada je riječ o periodu obuke za ronjenje i jahanje, aktivnosti su planirane za novembar i decembar. Za sve učesnike obezbijeđena je neophodna oprema, ali i prevoz do mjesta gdje se odvija obuka“, objasnio je Petrović.

Petrović je posebno istakao značaj podrške Gradske uprave Grada Bijeljina, JU Centra za socijalni rad Bijeljina i OŠ „Jovan Dučić“ u realizaciji projekta.

Pomoćnik koordinatora projekta „Sport (ni)je privilegija“ Dragiša Stokić posebno je zahvalio Etno-selu Stanišići, koje jedino ima zatvoren bazen na području Grada Bijeljina, što je omogućilo realizaciju aktivnosti u okviru škole ronjenja.
 
Pomenute aktivnosti dio su projekta „Sport (ni)je privilegija“ koji se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija.
 
 Dešavanja u Bijeljini
Izvor:desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Slovenačka delegacija posjetila bijeljinsku Bolnicu

Delegacija iz slovenačkog pobratimskog grada Žalec, predvođena gradonačelnikom Jankom Kosom, posjetila je danas JZU Bolnica “Sveti vračevi”. Gosti...

EPISKOP FOTIJE: Neka svako uradi koliko može da ovaj grad bude bolji za život (foto)

BIJELjINA PROSLAVILA SVOJU SLAVU - DAN SVETOG PANTELEJMONA Večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama,...

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...